Vålerenga
VIF

VIF tok siste stikk

(Vålerenga – Stjernen 5-1) Stjernen ga det et ærlig forsøk på å bygge videre på seieren fra torsdagen, men Vålerenga er unektelig sterke på hjemmebane og satte til slutt punktum for denne kvartfinaleserien.

Havnet under
Det var forholdsvis jevnspilt innledningsvis i den første perioden i kveldens femte kvartfinale på Jordal Amfi. Spillet bølget frem og tilbake, og begge lag skapte noen farligheter foran mål. Men etter snaut seks minutters spill pådro Emil Buskoven seg en utvisning for en holding, og Stjernen kom seg helskinnet gjennom undertallsspillet, men like etter de røde var fulltallige så sendte Thomas Olsen vertene i ledelsen.
Vålerenga tok mer over initiativet i kampen, og Stjernen fikk nok med å forsvare seg. Målvakt Preben Rabben Arntsen sto godt mellom stengene, men klarte ikke forhindre at Markus Søberg doblet Vålerengas ledelse.
Etter vertenes andre scoring jevnet det seg litt mer ut igjen, og Stjernen kom mer med i kampen. De røde skapte flere muligheter, men vertenes målvakt Tobias Breivold holdt buret rent.
Mot slutten av perioden fikk Stjernen også et overtallsspill da Vålerengas Magnus Brekke Henriksen ble utvist for en krysstakling, men Stjernen klarte ikke å få satt noe særlig press i offensiv sone med en mann mer på isen. Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med ledelse 2-0. Skuddstatistikken endte også i favør hjemmelaget med 12 mot 9.

Hevet seg
Stjernen var utvilsomt mer med i den andre perioden, men manglet det siste lille ekstra foran vertenes mål. Etter drøyt fem minutters spill fikk Stjernen en mulighet med to mann mer på isen da først Vålerengas Magnus Brekke Henriksen ble utvist for en holding, før Stian Solberg måtte sette seg for en slashing. De røde produserte noen muligheter i sitt overtallsspill, men igjen så manglet det lille ekstra – det ble ikke det helt store trykket foran vertenes målvakt. I stedet var det Thomas Olsen som et par minutter senere økte Vålerengas ledelse til 3-0. Men til tross for scoringen til hjemmelaget, så var Stjernen så absolutt med på notene. Vålerenga så ut til å lette på trykket og spille på ledelsen etter det tredje målet som ga de røde mer rom på isen.
Mot slutten av perioden fikk Stjernen endelig lønn for strevet da Grant Mismash fant en udekket J.J. Piccinich som satte fart inn i offensiv sone. Piccinich overrasket Vålerengas målvakt med et rapt håndleddsskudd og reduserte til 3-1.
Dermed hadde Stjernen tent håpet foran den tredje perioden, da 3-1 sto seg til pause. Skuddstatistikk i midtperioden gikk i favør de røde med 14 mot 6.

Måtte satse alt
Stjernen var nødt til å satse alt i den tredje perioden for å holde liv i drømmen om en semifinale, men perioden startet på verst tenkelig vis da de røde pådro seg en lagstraff for å ha for mange spillere på isen og Mika Partanen økte Vålerengas ledelse til 4-1.
Grant Mismash pådro seg også en utvisning etter fire minutters spill for en tripping, men de røde holdt tett gjennom dette undertallsspillet.
Joachim Lunde Hermansen fikk en enorm mulighet til å redusere noen minutter senere, men måtte se at vertene økte til 5-1 like etter ved Mathis Olimb.
Med ti minutter igjen på klokka så lufta til å ha gått litt ut av Stjernen-ballongen, og Vålerenga hadde kontroll på det aller meste. Så de siste minuttene ble en ren transportetappe.
Vertene vant dermed 5-1, og tok seg videre til semifinalene i årets sluttspill. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør vertene med 12 mot 8, totalt 30-31.

Undertegnede ønsker å takke alle Stjernen Hockeys publikum og supportere for støtten denne sesongen, og ønsker de gjenværende fire lagene lykke til i kampen om «bøtta».