Vålerenga
VIF

Utter-merket!

(Stjernen – Vålerenga 5-1) Stjernen havnet tidlig under, men ved blant annet 18- årige Didrik Utter som sendte de røde foran i målprotokollen, så tok byens iskrigere seieren etter å ha spilt tre perioder med hjertet utapå drakta.

Ingen drømmeåpning
Stjernen fikk ingen drømmestart på kveldens kamp da gjestenes Christopher Bengtsson sendte gjestene i ledelsen før det var spilt fire minutter. Vålerenga fortsatte å presse, og ville åpenbart forsøke å punktere kampen tidlig, og vertene hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Forsvare seg gjorde de også, samtidig som målvakt Preben Rabben Arntsen vartet opp med flere solide redninger bakerst, og nektet gjestene flere scoringer i den første perioden. Stjernen var heller ikke helt tannløse fremover, og hadde sine muligheter til å utligne, men i andre enden av isen sto Vålerengas målvakt Tobias Breivold og holdt tett. Dermed ble det ikke flere scoringer, og 0-1 sto seg til pause. Skuddstatistikken gikk også i favør gjestene med 11 mot 7.

Snudde kampen
Stjernen brukte 26 sekunder på å utligne i den andre perioden. J.J. Piccnich og Stian Kaltrud Nystuen fant en udekket Brendan Ellis ved blålinja, Ellis ladet kanonen og feide pucken forbi gjestenes målvakt. Det så ut til å gi en voldsom dose energi til Stjernen som nå så ut til å få virkelig trua på at dette kunne gå. De røde begynte virkelig å gå på skøyter og jobbe for hverandre, og det var nok ikke helt ufortjent at Didrik Utter, som nylig har fått A- lagskontrakt med Stjernen, sendte hjemmelaget i føringen drøye seks minutter senere. Utter ble servert av Austin Cangelosi og Stian Kaltrud Nystuen. Red Beavers vartet opp med show på tribunen med flere oppblåste badeleker, men det spørs om sommerferien ikke må vente når Stjernen virkelig stod opp i midtperioden i begge ender av isen. Målvakt Preben Rabben Arntsen og forsvaret frustrerte Vålerenga-spillerne, mens fremover var Stjernens angrep stadig giftige. Nevnte Kaltrud Nystuen viste krigervilje da han kom ut på isen igjen etter en voldsom takling, og på pasning fra Jonathan Hafsmoe og Filip Lalande så økte han Stjernens ledelse til 3-1. Det ble også pauseresultatet etter en periode hvor Stjernen hadde vært dødelig effektive. Skuddstatistikken endte i favør gjestene med 12 mot 7.

100% uttelling
Mange fryktet nok at Vålerenga ville komme hardt ut i den siste perioden, men Stjernen holdt unna innledningsvis og var uhyre nære ved å øke sin ledelse i åpningsminuttene, men målet ble til slutt annullert etter at dommerne hadde sett reprisen på video. Filip Gunnarsson pådro seg så en utvisning for slashing, og det ga gjestene en mulighet med en mann mer på isen. Men igjen så stod de røde virkelig opp, jobbet som helter og nektet Vålerenga scoring. Gjestene skapte muligheter på løpende bånd, men nå var målvakt Preben Rabben Arntsen for alvor varm i trøya og hadde spak, snapphanske og loffer nærmest overalt mellom stengene. Stjernens trønder ga energi til sine lagkamerater med utallige solide redninger. Etter tolv minutter fikk Vålerenga en utvisning og Kalle Ekelund måtte sette seg etter en holding. Det skulle vise seg å være skjebnesvangert da pucken havnet i mål etter 30 sekunder med Stjernens overtallsspill. J.J. Piccnich fant Brendan Ellis som igjen ladet kanonen, og Austin Cangelosi kunne styre inn 4-1. Stjernen jobbet og jobbet – viste vilje, hjerte og lidenskap og forstyrret stadig Vålerengas spill. De røde stod opp for hverandre, gjorde det enkelt og tok vare på mulighetene man fikk. Med tre minutter igjen på klokka tok Vålerenga ut målvakten og spilte seks mot fem, men mens gjestene forsøkte å jakte en redusering så snappet Stjernen pucken. Stian Nybraaten Hansen ble spilt frem av Stian Kaltrud Nystuen og Austin Cangelosi, og Stjernens nummer 91 gjorde ingen feil da han sendte pucken i det tomme målet. Dermed vant Stjernen 5-1 i Stjernehallen etter en enorm og helhjertet arbeidsinnsats fra alle gutta. Skuddstatistikken gikk igjen i favør gjestene med 18 mot 3, totalt 17-41.

Hvilket for øvrig betyr at Stjernen satte alle sine tre skudd i den tredje perioden i mål. De røde reduserer til 1-3 i kamper, hvilket betyr en ny og femte kvartfinale førstkommende lørdag på Jordal Amfi.