Stavanger
STA

MARGINER, MARGINER, MARGINER

(Stavanger Oilers – Stjernen 3-2) Det var Stavanger som var det førende laget i kveldens oppgjør, men et effektivt Stjernen yppet seg og ga siddisene en virkelig kamp for poengene. Ørsmå marginer ble til slutt avgjørende i Oilers favør.

Uheldige Rabben Arntsen
Det ble en forholdsvis jevnspilt første periode mellom Stavanger Oilers og Stjernen, hvor begge lag skapte gode muligheter til å score. Stjernen viste at man hadde kommet til DNB Arena med et godt håp om å få med seg poeng hjem til Fredrikstad. Blant annet hadde Stian Kaltrud Nystuen og Jack Badini en god kontringsmulighet, men hjemmelagets målvakt Henrik Holm fikk avverget.
Etter at spillet hadde bølget frem og tilbake de første minuttene, skulle vertene få prøve seg i overtallsspill da Brendan Ellis ble utvist for en slashing. Snaue minuttet senere ble Stavanger brått to mann mer på isen da også Ludvig Jardeskog måtte ut for en krysstakling. Men Stjernen jobbet godt og organisert, holdt siddisene på en ufarlig avstand og plutselig utnyttet Jack Badini en feil hvor han snappet pucken og slo kontra. Men Badini satte pucken midt på målvakt Holm.
Noen minutter senere skulle Stjernen ut i et overtallsspill da Kristian Østby ble utvist for usportslig oppførsel. Men de røde slet med å få etablert noe press mot et aggressivt Oilers-lag. Mot slutten av overtallsspillet kom det også en real kalddusj da Clifford Watson klarerte pucken fra egen sone – hvor pucken fikk en uheldig sprett og smatt forbi en uheldig Preben Rabben Arntsen i Stjernen-målet.
Det siste som skjedde i den første perioden var at Joachim Lunde Hermansen ble utvist med 30 sekunder igjen for en tripping, og hjemmelaget ville da starte midtperioden med en mann mer på isen. Det sto derfor 1-0 til pause, etter en relativt jevnspilt periode og en uheldig målvakt. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 19 mot 4.

Effektive Stjernen
Stjernen fikk akkurat den starten de ønsket seg på midtperioden da Stian Nybraaten Hansen utlignet til 1-1 allerede før det var spilt tre minutter, assistert av Brendan Ellis og Stian Kaltrud Nystuen.
Kaltrud Nystuen fikk en stor mulighet til å sende Stjernen i ledelsen noen minutter senere, men i stedet vendte Stavanger kampen og Dan Kissel sørget for at hjemmelaget på nytt var foran i målprotokollen.
Stavanger tok initiativet i kampen, og Stjernen hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Men de røde jobbet hardt i egen sone, og målvakt Preben Rabben Arntsen sto opp med flere gode redninger og holdt laget inne i kampen.
Midtveis i perioden ble Jarl Fredrik Tillman sendt alene mot Henrik Holm av Ludvig Jardeskog, men Tillman ble forstyrret i siste øyeblikk slik at han ikke fikk noe trykk bak avslutningen. Like etter økte Andreas Heier hjemmelagets ledelse til 3-1. Med fem minutter igjen på klokka ble Jack Badini utvist for å forsinke spillet ved en dropp, som ga Oilers en fordel med en mann mer på isen de neste to minuttene. Men Stjernen fortsatte å jobbe iherdig i egen sone, og holdt unna i undertallsspillet
Men Stjernen hadde ikke tenkt til å gi seg selv om man lå med to mål bak. Med halvannet minutt igjen å spille kom de røde på et nytt angrep i offensiv sone, og Filip Lalande fant J.J. Piccinich. Piccinich var iskald og i stedet for å skyte selv, så fant han en fullstendig udekket Grant Mismash på motsatt side. Målvakt Holm og resten av hjemmelaget hang ikke med, så Mismash kunne feie pucken direkte i det åpne målet.
Man kunne ha skapt balanse i regnskapet da Sondre Bjerke ble utvist for hjemmelaget etter en holding med et minutt igjen på klokka, men det skulle ikke bli flere mål i denne andre perioden. Dermed sto det 3-2 på lystavla etter 40 spilte minutter. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør hjemmelaget med 17 mot 3.

Uhyre nær en utligning
Hjemmelaget fikk en stor mulighet til å øke til 4-2 innledningsvis i den tredje perioden, men Stjernen fikk avverget i siste liten. Så skulle det bli dramatisk i DNB Arena. Jack Badini får kjempet pucken over linja og Stjernen jubler for utligning. Men dommeren velger å annullere scoringen etter å ha sett reprise på video.
Stjernen måtte derfor fortsatt jage etter en utligning, og måtte satse fremover. Det gir ofte muligheter andre veien også, hvor Stavanger Oilers brått fikk et skudd i stolpen. De røde skulle ikke være noe dårligere, hvor Filip Gunnarsson prikket tverrliggeren i et påfølgende angrep fra Stjernen.
Målvakt Preben Rabben Arntsen vartet opp med flere gode redninger og bidro til å holde laget sitt inne i matchen, men klokka tikket virkelig siddisenes vei nå. Med fem minutter igjen la gjestene et virkelig trykk på Oilers, som fikk sin fulle hyre med å forsvare seg.
Grant Mismash var uhyre nære en utligning, før hovedtrener Fredrik Johansson valgte å plukke ut målvakten og spille med en mann mer på isen, altså seks mot fem. Igjen var Mismash nære, da han satte pucken i stolpen og Stjernen produserte muligheter på løpende bånd, men marginene sto ikke på de rødes side denne kampen.
Dermed ender det 3-2 til Stavanger Oilers etter en målløs siste periode. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 11 mot 7, totalt 47-14.

Nå venter Lørenskog hjemme i Stjernehallen førstkommende torsdag hvor det også er gratiskamp, før de røde reiser til Ringerike neste lørdag.