Comet
HAL

Avgjorde i midtperioden

(Stjernen – Comet 5-2) Stjernen spilte sin siste hjemmekamp i årets seriespill et lokalderby mot Comet fra Halden. De røde hadde stort sett full kontroll, og punkterte i realiteten kampen i midtperioden.

En jevnspilt første periode
Det var gjestene fra Halden som yppet seg først i kveldens lokalderby, som gjorde at Stjernens målvakt Laban Byrkjeland måtte stadig i aksjon for å holde hjemmelaget inne i kampen. Men Stjernen spiste seg stadig mer inn i kampen, og midtveis i perioden var Stian Nybraaten Hansen uhyre nære ved å sende de røde i ledelsen, men pucken traff undersiden av tverrliggeren og spratt ut igjen.
Nå begynte hjemmelaget å koble et større grep om kampen, og spilte seg til flere muligheter slik at det var gjestenes målvakt David Otter som fikk det hett rundt seg. Sondre Grønli prøvde seg attpåtil med en såkalt «coast to coast», hvor han tok med seg pucken fra eget mål og inn i offensiv sone, men Otter reddet forsøket.
Et snaut minutt senere skulle likevel den første scoringen komme. Grant Mismash fyrte av et skudd som Jack Badini, som ble kåret til månedens spiller av supporterne, kunne styre forbi Comets målvakt.
Comet hadde også et skudd i stolpen mot slutten av perioden, men flere mål ble det ikke, så 1-0 sto seg til pause. Skuddstatistikken endte i favør vertene med 16 mot 8.

Punkterte kampen
Litt «kalabalik» i den første periodens sluttsekunder medførte at Mismash og Badini, samt gjestenes Jesper Løke Bugten måtte starte midtperioden i utvisningsboksen, som betød overtallsspill for gjestene.
Comet fikk lite ut av å være en mann mer på isen, og Stjernen brukte ikke lang tid på å doble ledelsen etter å ha blitt fulltallige. Etter snaut tre minutters spill plukket Stian Nybraaten Hansen opp en retur fra broder Magnus Nybraaten Hansen og økte hjemmelagets ledelse til 2-0. For øvrig fikk Jack Badini også en målgivende pasning. Ikke mange minuttene senere var det duket for Stjernens tredje scoring. Andreas Røykås Marthinsen og Mattias Alexandersen Juntti fant Filip Lalande foran mål. Lalande nølte ikke et sekund med å feie pucken forbi en sjanseløs David Otter i Comets mål.
Midtveis i perioden var det duket for mer hockeygodis da Grant Mismash snappet pucken fra en noe uoppmerksom Comet-spiller, tråklet seg gjennom haldensernes forsvar og vippet pucken elegant i mål.
Med seks minutter igjen på klokka var det Austin Cangelosis tur. Jack Badini og Mismash kombinerte fint foran gjestenes mål før Cangelosi var våkent fremme på en retur og økte Stjernens ledelse til 5-0.
Det ble også pauseresultatet etter en midtperiode hvor Stjernen tråkket på gassen og rykket i fra Comet i målprotokollen. Skuddstatistikken i den andre perioden endte også i favør hjemmelaget med 14 mot 10.

Redusering
Stjernen slapp litt opp på gassen i den tredje perioden og Comet kom litt mer med i kampen igjen. De røde kunne fort ha satt scoring nummer seks innledningsvis, men haldenserne slapp med skrekken.
I stedet kunne gjestene redusere ved David Nilsson etter snaut syv minutters spill. Mens man nærmet seg midtveis i perioden så var det Austin Cangelosis tur til å besøke utvisningsboksen for en roughing, og etter Stjernen hadde kommet seg helskinnet gjennom sitt undertallsspill så fikk Cangelosi pucken i det han hadde sonet ferdig og hadde dermed fri bane mot gjestenes målvakt. Men nå var gjestenes målvakt med på notene og nektet Stjernen scoring.
Og da gjestenes William Kuisma satt utvist for farefullt spill med høy kølle, så var det Comets tur til å komme alene mot Stjernens målvakt etter å ha snappet pucken. Men Laban Byrkjeland vartet opp med noe som kunne være en kandidat til årets redning da han i full strekk reddet Comets forsøk med leggskinna.
Mot slutten av perioden ble gjestenes Herman Kopperud og Grant Mismash utvist for henholdsvis roughing og roughing + krysstakling, hvilket betød overtallsspill for gjestene. Gjestene brukte 25 sekunder på å sikre nok en redusering ved Håkon Vaglen. Flere mål ble det ikke og Stjernen vinner dermed 5-2 etter å ha nærmest punktert kampen i midtperioden. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte også i favør hjemmelaget med 11 mot 10, totalt 41-28.

Nå venter en bortekamp mot Sparta førstkommende lørdag før serien er ferdigspilt, og sluttspillet begynner den 14.mars.