Storhamar
STO

Flagget til topps

(Storhamar – Stjernen 7-3) Stjernen hang lenge med, men måtte til slutt gi tapt mot Storhamar i kveldens kamp i CC Amfi. Men våre røde helter ga hamarsingene en real fight om poengene, og gikk utvilsomt ned med flagget til topps.

En fartsfylt periode
Stjernen var så absolutt med på notene fra start i kveldens kamp mot Storhamar i CC Amfi. De røde viste at de på ingen måte hadde tenkt til å bli stående med lua i hånda, mens hamarsingene prøvde å gjøre som de ville.
Spillet bølget frem og tilbake, med muligheter for begge lag. Jarl Fredrik Tillman og Jack Badini var blant spillerne som kom frem til målsjanser for Stjernen. Mens bakerst sto en meget opplagt Preben Rabben Arntsen og viste stor ro mellom stengene.
Etter seks minutters spill skulle hjemmelaget få prøve seg i overtall da Filip Gunnarsson måtte ut og sone for en hekting, da han hindret en Storhamar-spiller i siste øyeblikk foran Rabben Arntsen.
Stjernen sto godt imot med en mann mindre på isen, og lot ikke Storhamar få komme til de helt store mulighetene. Derfor var det litt bittert at Kenneth Pappalardo Gulbrandsen styrte et skudd fra blålinja forbi Stjernens målvakt, akkurat idet de røde ble fulltallige. Men gutta fra plankebyen lot seg ikke affisere, og fortsatte å male på med sitt spill. Dermed ble det også mye offensivt fra Stjernen, da man tok vare på de mulighetene man fikk. Spesielt etter tretten minutters spill hvor vertenes målvakt Trym Gran kom ut av målet for å slå unna en løs puck. I stedet så sender Gran den rett på køllebladet til J.J. Piccinich, som satte full fart og satte pucken i det åpne målet.
Det ga Stjernen utvilsomt en sprøyte med energi, for mens Storhamar begynte å være litt nonchalant i sitt spill, så sørget de røde for å utnytte feilene og legge press på hjemmelaget. Det kunne fort ha stått 1-2 til pause, men vertene holdt unna slik at lagene var like langt med 1-1 da pausesignalet gikk. Skuddstatistikken vitner også om en jevn periode med 11 mot 9 i hamarsingenes favør.

En skjebnesvanger pasning
Stjernen viste innledningsvis i midtperioden at de ønsket å fortsette den gode trenden fra første periode, hvor da fikk Storhamar litt ut av rytmen og fikk satt press på vertene. De røde skapte gode muligheter, blant annet ved Stian Nybraaten Hansen, og var fullt på høyde med hjemmelaget. Da var det bittert når Storhamar plukket opp en feilpasning, og sendte nykommer Maxime Trèpanier alene mot målvakt Preben Rabben Arntsen, hvor kanadieren sendte hamarsingene i føringen.
Ikke lenge etter så det ut som at Emil Buskoven hadde plukket opp en retur og nok en gang skapt balanse i regnskapet, men scoringen ble annullert. I forkant hadde J.J. Piccinich mistet skjæret foran mål, og således hindret hjemmelagets målvakt. Da Brendan Ellis fikk en utvisning mot slutten av perioden for en krysstakling, virket lufta å gå litt ut av Stjernen. Først utnyttet Storhamar overtallet ved å øke til 3-1 ved Eirik Salsten. Før Martin Rønnild økte til 4-1 med drøye tretti sekunder igjen på klokka.
Det begynte bra i denne andre perioden for Stjernen, og var så absolutt med i kampen. Men mot lag som Storhamar, så er det farlig å gi dem så mye som en lillefinger. Den lille fordelen utnyttet hamarsingene dessverre til det fulle. Skuddstatistikken i midtperioden endte også i favør hjemmelaget med 21 mot 6.

Tente håpet
Stjernen fikk ingen god start på den tredje perioden, Grant Mismash måtte ut for en tripping etter fire minutters spill, og vertene benyttet det påfølgende overtallsspillet til å øke til 5-1 ved Peter Quenneville.
Like etter barket Ludvig Jardeskog sammen med hjemmelagets Martin Johnsen, hvor begge ble sendt i dusjen for slåssing. Men aldri så vondt at det ikke er godt for noe, etter gruffet så viste Stjernen tegn til liv.
Etter forarbeid fra Austin Cangelosi og J.J. Piccinich, så kunne Stian Kaltrud Nystuen redusere til 5-2, før Brendan Ellis banket inn 5-3 drøyt 30 sekunder senere med Jack Badini og Jarl Fredrik Tillman som servitører.
Mange håpet kanskje på en siste sluttspurt i løpet av periodens siste ti minutter, da Stjernen var litt i dytten igjen og Storhamar virket noe rystet. Men vertene holdt unna, og i løpet av de siste fem minuttene økte Martin Rønnild og Eirik Salsten Storhamars ledelse til 7-3, noe som også ble sluttresultatet. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 10 mot 4, totalt 51-21.
Stjernen gjorde absolutt et ærlig forsøk på Hamar i kveld, og selv om det nok er ting trener Fredrik Johansson vil jobbe med på treningene etter denne kampen, så gikk de røde ned med flagget til topps.

Nå venter Vålerenga i Stjernehallen førstkommende lørdag, før Stjernen reiser til Asker og Varner Arena neste torsdag.