Frisk Asker
FRI

Høydramatisk

(Stjernen – Frisk Asker 3-5) Stjernen hadde kampen i sin hule hånd med en tomålsledelse i den andre perioden. Men en alvorlig episode i midtperioden snudde kampbildet fullstendig på hodet, og Frisk Asker snudde kampen.

Special teams
Kveldens kamp mot Frisk Asker åpnet noe kaotisk, hvor lagene lå litt og følte på hverandre uten å ta de helt store risikoene. Riktignok var det gjestene som hadde flest skudd på mål innledningsvis, men ingenting målvakt Preben Rabben Arntsen hadde nevneverdige problemer med.
Men askerbøringene skulle finne veien til nettmaskene først. Midtveis i perioden fikk Emil Buskoven en utvisning for å holde motstanderens kølle. Fordelen med en mann mer utnyttet gjestene ved at Tobias Lindström sendte gjestene i ledelsen.
Stjernen jobbet seg inn i kampen, og da Tobias Fladeby ble utvist for farefullt spill med høy kølle nølte ikke de røde mange sekundene med å skape balanse i regnskapet. Brendan Ellis og Grant Mismash fant Austin Cangelosi foran mål som kunne styre pucken forbi bortelagets målvakt.
Stjernen fikk også muligheten i fem mot tre mot slutten av perioden, men denne gangen ville det seg ikke, og perioden endte uavgjort 1-1 etter at såkalt «special teams» - altså overtallsspill ble avgjørende. Skuddstatistikken gikk i favør gjestene med 14 mot 10.

Dramatisk
Innen det var spilt fem minutter av den andre perioden måtte gjestenes Tobias Skuterud ut for i utvisningsboksen for en knetakling. Overtallet tok Stjernen godt vare på da Håkon Imset Stormli og J.J. Piccinich fant en udekket Brendan Ellis som med et kremmerhus fra blålinja sendte Stjernen i ledelsen.
Grant Mismash kunne fort ha økt hjemmelagets ledelse i undertall noen minutter senere, mens Eskil Hølmo Stene satt utvist for en holding. Mismash snappet pucken og kom alene med gjestenes målvakt. Dommerne måtte ty til videobildene for å være sikre, men det ble Frisk Askers målvakt som kom seirende ut av den duellen.
Men etter tretten minutters spill av perioden, ikke lenge etter at Stjernen hadde blitt fulltallige igjen så tok Håkon Imset Stormli på seg hovmesterrollen nok en gang. Trønderen serverte Austin Cangelosi, som med sitt andre mål økte hjemmelagets ledelse til 3-1.
Så skulle det bli dramatisk. Etter en tøff takling av Ludvig Jardeskog tok det for alvor fyr i teltet som endte med full slåsskamp på tørre never og et skyhøyt temperament. Det endte med at Stjernens Jack Badini og Sondre Grønli begge fikk matchstraff for slåssing, det samme fikk Olivier Dame-Malka og Mikkel Christiansen hos bortelaget. I tillegg til den opprinnelige utvisningen som var en to minutter for boarding for Ludvig Jardeskog.
Stjernen virket preget av situasjonen, og det hjalp heller ikke at Grant Mismash også hadde forlatt isen grunnet en skade.
To raske mål fra Tobias Lindström og Viktor Hertzberg sørget for at det stod 3-3 da pausesignalet gikk. Skuddstatistikken endte i bortelagets favør med 14 mot 4, men det er neppe det perioden vil bli husket best for.

Maktet ikke slå tilbake
Stjernen kom ut i tredje periode i et skyhøyt tempo, og ville nok forsøke å punktere kampen. Men de røde virket fortsatt preget, og lufta hadde forlatt ballongen.
I stedet økte Anton Holm og Thomas Valkvæ Olsen askerbøringenes ledelse til 3-5 innen det var spilt seks minutter.
Stjernen fikk et par muligheter med en mann mer på isen, og skapte enorme muligheter på rekke og rad, men marginene hadde snudd seg fullstendig og pucken ville ikke over linja nærmest uansett hvor mye press Stjernen la på bortelaget.
Mot slutten av perioden forsøkte trener Fredrik Johansson også å ta ut målvakten og spille med seks mot fem, men heller ikke nå hadde Stjernen marginene med seg.
Dermed endte det 3-5 til Frisk Asker i hva som ble en høydramatisk kamp hvor episoden i midtperioden unektelig snudde kampbildet på hodet. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte også i favør gjestene med 12 mot 7, totalt 21-40.

Nå venter Comet hjemme i Stjernehallen førstkommende lørdag, før Stjernen reiser til Lillehammer neste torsdag.