Lørenskog
LOR

Målrikt på Romerike

(Lørenskog – Stjernen 7-8) Kveldens kamp ble nesten som en reprise av da forrige gang lagene møttes – hele femten mål måtte til før man kunne avgjøre vinneren. Austin Cangelosi sikret til slutt seieren for Stjernen på overtid.

Ikke påskrudd fra start
Det er vanskelig å komme utenom at Stjernen hadde problemer med å finne start-knappen på maskineriet den første halvdelen av kveldens første periode.
Det lugget virkelig for de røde, og til tross for at man skapte flere muligheter selv, så var det ikke helt ufortjent at Vegard Faret, David Göransson og Andreas Pettersen i tur og orden hadde sendt vertene foran med 3-0.
Det resulterte også i et keeperbytte hos Stjernen, hvor Laban Byrkjeland måtte kaste inn håndkleet til fordel for makker Preben Rabben Arntsen. Så viste Stjernen tegn til liv…
Med drøyt fem minutter igjen på klokka fant Stian Nybraaten Hansen og Brendan Ellis Jack Badini foran mål. Amerikaneren brøt seg inn foran vertenes målvakt og kriget pucken i mål. To minutter senere ble Lørenskogs Joakim Opsahl utvist for farefullt spill med høy kølle, og et snaut minutt ut i overtallsspillet var Badini og Ellis servitører da J.J. Piccinich på lekkert vis vispet inn en ny redusering fra droppsirkelen.
Flere mål ble det ikke etter en periode hvor Stjernen kom ordentlig på hæla, men fikk hentet seg inn igjen mot slutten. 3-2 sto det dermed på lystavla, og skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 15 mot 8.

Snudde kampen
Til tross for to tidlige utvisninger i starten av midtperioden på Ludvig Jardeskog (interference) og Stian Nybraaten Hansen (slashing), så var det et langt mer påskrudd Stjernen som skulle vise seg frem.
Ikke lenge etter at Nybraaten Hansen hadde sonet ferdig sin utvisning, kom utligningen. Emil Buskoven har gjort poeng i alle kamper mot Lørenskog denne sesongen, og kveldens oppgjør ble intet unntak. Stian Kaltrud Nystuen sto for pasningen, da Buskoven utlignet til 3-3 fra nærmest død vinkel.
To minutter senere sendte Theodor Steen-Gulbrandsen vertene foran på nytt. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake – og Lørenskog kunne like fort ha økt sin ledelse, som at Stjernen skulle utligne.
Heldigvis var det utligningen som kom i periodens sluttminutter. Kaltrud Nystuen og Piccinich spilte frem Austin Cangelosi som etter flere forsøk i løpet av kampen endelig fant veien til nettmaskene.
Med et snaut minutt igjen på klokka ble hjemmelagets Andreas Pettersen utvist for en hekting, og nå hadde Stjernens nummer 88 for alvor åpnet målkontoen. Etter pasninger fra Piccinich og Grant Mismash, så styrte Cangelosi inn ledelsen for Stjernen.
4-5 sto seg dermed til pause, etter en periode hvor det fortsatte å lugge defensivt for Stjernen, men hvor det offensive heldigvis var treffsikkert. Skuddstatistikken i den andre perioden endte nok en gang i favør Stjernen med 12 mot 11.

Maktet ikke å trygge ledelsen
Filip Gunnarsson pådro seg en utvisning i den andre periodens siste sekund for en tripping, som medførte undertallsspill for de røde innledningsvis i den tredje perioden. Det utnyttet hjemmelaget da Christian Blomqvist ordnet 5-5 i overtallsspill.
Snaut tre minutter senere var Stjernen foran nok en gang. Igjen var Stian Kaltrud Nystuen og J.J. Piccinich servitører, mens Austin Cangelosi scoret sitt tredje for kvelden.
Men det fortsatte å lugge defensivt, og ikke lenge etter kunne David Aas-Larsen nok en gang sende Lørenskog a jour i målprotokollen.
Kampens trettende scoring sørget for ny ledelse til Stjernen igjen da Filip Lalande sendte Jonathan Hafsmoe alene med hjemmelagets målvakt – vertene hadde for øvrig byttet sin målvakt fra Anders Iversen Haugum til Alexander Nilsson foran den tredje perioden. Men keeperbytte var ingen hindring for Hafsmoe, som med et knallhardt skudd ordnet 6-7 for de røde.
Med fem minutter igjen på klokka fikk Ludvig Jardeskog en utvisning for å forsinke spillet, og igjen skulle Lørenskog utnytte fordelen av å være en mann mer på isen. Joakim Opsahl fikk etter mye klabb og babb foran Stjernens mål utlignet til 7-7.
Ingen av lagene maktet å score flere mål i de siste minuttene av den tredje perioden, hvilket betød overtid og spill tre mot tre i Lørenskog Ishall.
Det tok 44 sekunder før Joachim Lunde Hermansen sendte den dynamiske duoen J.J. Piccinich og Austin Cangelosi på en kontring. Piccnich fant sin makker med en tversoverpasning, og Cangelosi nølte ikke med å til slutt sikre seieren for Stjernen. Etter tre fartsfylte, men dog litt surrealistiske, perioder og litt overtid så sikret de røde seieren med 7-8 og kapret to av poengene. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Lørenskog med 14 mot 12, mens i overtiden ble det bare med det ene skuddet til Stjernen, totalt 33-40.

Nå venter Ringerike på hjemmeis førstkommende søndag, før Stjernen reiser til Hamar for å møte Storhamar neste torsdag.