Borte
Stjernen
STJ

Hederlig innsats

(Stavanger Oilers – Stjernen 4-2) Stavanger Oilers tok til slutt seieren i kveldens kamp i DNB Arena, men det var ikke uten kamp. Stjernen stod opp og ga siddisene en real fight og kamp til døra om poengene i kveld.

Høyt tempo
Det ble noen frenetiske første tjue minutter i kveldens kamp i DNB Arena, og det var hjemmelaget Stavanger Oilers som også hadde initiativet. Etter nesten fire minutters spill tok vertene også ledelsen da Clifford Watson sendte Oilers i ledelsen.
Spillet jevnet seg noe mer ut etter scoringen, og Stjernen var friskt frempå foran hjemmelagets målvakt ved flere anledninger. Det samme var også Stavanger i den andre enden av isen, men de rødes målvakt Laban Byrkjeland holdt lagkameratene sine inne i kampen.
Drøyt midtveis i perioden sendte Joachim Lunde Hermansen Filip Lalande nesten alene gjennom mot Oilers-målvakt Henrik Holm, som medførte at backen Nicolai Bryhnisveen måtte ty til ureglementerte metoder. Det resulterte i straffeslag for Stjernen, som Austin Cangelosi iskaldt ekspederte i mål og dermed utlignet for Stjernen.
Oilers produserte de fleste mulighetene i løpet av de siste ti minuttene av perioden, men Stjernen fikk også sine muligheter – stort sett ved å snappe pucken og komme på lynraske kontringer.
Målvakt Byrkjeland reddet en enorm mulighet fra hjemmelagets Nick Dineen, før perioden var slutt og lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1. Skuddstatistikken i den første perioden endte i favør vertene med 11 mot 6.

Tok vare på muligheten
Midtperioden bød på nye tjue tempofylte minutter med offensiv hockey og høy intensitet. Igjen var det hjemmelaget som tok initiativet fra start av.
Stjernen, anført av en god Laban Byrkjeland mellom stengene, jobbet godt i egen sone og tok seg av de mulighetene som kom innledningsvis i perioden. Etter seks minutters spill fikk Jack Badini en utvisning for tripping, og med en mann mer på isen gikk Oilers på nytt i ledelsen ved Andreas Klavestad.
Hjemmelaget hadde mye av spillet og presset i denne perioden, men Stjernen var organiserte og forsvarte seg godt. Etter hvert kom de røde til flere muligheter offensivt også, spesielt da hjemmelagets Nick Dineen ble utvist for en tripping midtveis i perioden. Til tross for et godt gjennomført overtallsspill, så holdt Stavanger unna, og forsøkte å presse Stjernen tilbake på nytt. Men Stjernen spilte klokt og tålmodig – gjorde det enkelt i forsvar, og passet på å ta vare på muligheten når den bød seg.
Det skulle også gi uttelling i periodens siste minutt. J.J. Piccinich dro med seg pucken inn i offensiv sone og brukte rå styrke for å presse seg forbi Oilers-forsvaret. På motsatt side fant han Austin Cangelosi som kunne styre pucken i mål og nok en gang utligne for Stjernen. 2-2 sto seg dermed til pause etter en periode hvor Stjernen måtte spille mye i forsvar, men tok også vare på de mulighetene man fikk. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 14 mot 9.

Skjebnesvangert undertall
Den tredje perioden ble den mest jevnspilte i kveldens kamp. Det var ikke like høyt tempo og intensitet fra lagene, men det la ingen hindring på spenningen i en kamp som lå virkelig på vippen.
Etter snaut fem minutter fikk Oilers en stor mulighet til å ta ledelsen, men Stjernen og målvakt Byrkjeland fikk avverget. I tillegg fikk hjemmelagets Ludvig Hoff og Stjernens Stian Kaltrud Nystuen hver sin utvisning for roughing etter litt «kalabalik» foran målet. Nerven i kampen fortsatte med uforminsket styrke. Ingen av lagene skapte de helt store farlighetene, da ingen ville ta noen særlig stor risiko. Dermed falt nok kvaliteten på spillet noe også, og verken Stavanger eller Stjernen maktet å gripe tak i initiativet.
Men med fem minutter igjen av perioden skulle det bli skjebnesvangert. Stjernen er uheldig og får en utvisning for å ha for mange spillere på isen. De røde kjemper heroisk med en mann mindre på sen, med med 13 sekunder igjen av undertallsspillet så fant Clifford Watson veien inn bak Stjernens målvakt.
Stjernen forsøkte å ta ut målvakten i sluttminuttene, men klarte ikke å slå tilbake en tredje gang. I stedet kunne Dan Kissel sette punktum med en scoring i åpent mål i kampens siste sekund.
Dermed endte det med seier 4-2 til Stavanger Oilers, i en kamp hvor Stjernen så absolutt gjør en god figur og kan ta med seg mye positivt fra, men samtidig et bevis på hvor fort ting kan snu i en hockeykamp. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 8 mot 2, totalt 33-17.

Nå venter Lørenskog i Stjernehallen førstkommende lørdag med kampstart kl. 14:00, før de røde reiser til Ringerike tirsdag 19.desember.