Borte
Lørenskog
LOR

Hattrick Jack

(Stjernen – Lørenskog 7-1) Jack Badini vartet opp med noen strøkne dansebevegelser foran Red Beavers etter kampslutt. I løpet av kampen fant han virkelig rytmen og plukket med seg tre mål og en målgivende pasning da de røde tok alle poengene mot Lørenskog.

Stille før stormen
Det var ikke mye spenning å spore i kampens første ti minutter, men Stjernen hadde tydelig fokus på det defensive og hadde god kontroll på sine omgivelser. Dog offensivt gnistret det ikke akkurat av de røde.
Man kom seg også helskinnet gjennom et undertallsspill da målvakt Laban Byrkjeland var uheldig og pådro seg en to minutters utvisning for en tripping. De siste ti minuttene av den første perioden så spiste Lørenskog seg mer og mer inn i kampen og produserte flere muligheter til å ta ledelsen. Derfor var det ikke helt ufortjent at Tom Andrè Christensen sendte gjestene i ledelsen med seks minutter igjen på klokka.
Det ble også stillingen til pause, etter en relativt sjansefattig periode fra Stjernens side. Gjestene vant også skuddstatistikken med 9 mot 4.

Hockeygodis
Hva som ble sagt i pausen vites ikke, men det Stjernen-laget som kom ut av garderoben foran den andre perioden hadde utvilsomt funnet ut hvor gasspedalen var. Publikum bør nok bestille seg en time hos tannlegen etter all hockeygodis som skulle bli servert de neste tjue minuttene. Gjestenes Theodor Steen-Gulbrandsen fikk en utvisning etter bare et minutts spill for å spille pucken over vantet. Det påfølgende overtallet rakk å bli ti sekunder gammelt før J.J. Piccnich og Grant Mismash hadde funnet Jack Badini som sørget for utligningen.
Ledelsen kom et drøyt minutt senere da Austin Cangelosi fant Joachim Lunde Hermansen på blålinja. Stjernens #26 ladet kanonen og hamret inn 2-1 til hjemmelaget.
Sondre Grønli fikk en utvisning for holding da perioden nærmest seg halvspilt, og snaue minuttet etter at de røde var fulltallige var Badini på ferde nok en gang. Med Stian Nybraaten Hansen som servitør, satte amerikaneren pucken lekent opp i nettaket bak gjestenes målvakt. 78 sekunder senere fant Filip Lalande en udekket Ludvig Jardeskog på blålinja i offensiv sone. Svensken slo til på direkten, og foran mål kunne Kristian Røykås Marthinsen styre inn sin første scoring i Stjernen-drakta.
Stjernen skulle også være dødelig effektive i overtallsspill i kveld. Med seks minutter igjen på klokka måtte gjestenes Magnus Menkerud sette seg for en slashing, og hadde 38 sekunder igjen å sone da Emil Buskoven serverte Joachim Lunde Hermansen, som igjen ladet kanonen fra blålinja. Denne gangen gikk skuddet via Stian Kaltrud Nystuen før den havnet i nettmaskene. Med to minutter igjen av perioden ble bortelagets Johan Dehli Gjøs utvist for en holding. Gjøs rakk å sone 27 sekunder før Jack Badini og Brendan Ellis fant J.J. Piccinich som scoret Stjernens og periodens sjette mål. 6-1 sto seg også til pause etter en temmelig ellevill periode fra Stjernens del hvor det var klampen i bånn fra start til slutt. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 17 mot 10.

Austin Cangelosi ble stemt frem som månedens spiller i januar av Red Beavers. Foto: Harry Johansson

Hattrick
Stjernen slapp opp litt på gassen i den tredje perioden, men mye av lufta så ut til å ha forsvunnet ut av Lørenskog-ballongen til at de klarte å komme seg inn i kampen igjen. De røde fikk et nytt overtallsspill da Joakim Opsahl ble utvist for en tripping etter fem minutters spill. Men denne gangen var den eneste gode nyheten at byens håndballjenter inntok bronseplassen med seier mot Tertnes 27-32.
Byens hockeypublikum skulle riktignok få mer å juble for også i det neste overtallsspillet mens gjestenes Dennis Rystad ble utvist for en krysstakling. Denne gangen var Filip Gunnarsson og Brendan Ellis servitører da Jack Badini fikset hattrick og totalt fire poeng.
Det var tydelig at Austin Cangelosi også ville være med i målprotokollen, men playmakeren som ble stemt frem som månedens spiller i januar av Red Beavers måtte «nøye seg» med en målgivende pasning i kveld.
Filip Gunnarsson rundet av kampen med en tur i utvisningsboksen for en hekting, og flere mål ble det ikke. Stjernen vinner 7-1 etter en ellevill midtperiode, mens gjestene vant skuddstatistikken i den tredje perioden med 8 mot 6, totalt 27-27.

Nå venter Ringerike i Schjongshallen førstkommende lørdag, før erkerival Sparta er gjester i Stjernehallen neste torsdag.