Lørenskog
LOR

Målrikt i Stjernehallen

(Stjernen – Lørenskog 7-6) Hele tretten mål måtte til for å skille Stjernen og Lørenskog i kveld. Gjestene var unektelig kvikke på skøytene og spilte på seg selvtillit, men Stjernen nektet å gi seg og tok til slutt hjem seieren på overtid.

Slo tilbake etter kalddusjen
Det var Lørenskog som virket kvikkest på skøytene innledningsvis i den første perioden, og allerede etter tre minutter skulle de også gi Stjernen en real kalddusj. Mens Filip Gunnarsson satt utvist for en holding sendte Joakim Opsahl gjestene i ledelsen.
Stjernen virket litt rystet av den tidlige scoringen imot, og fikk ikke spillet til å sitte. Dermed ble det relativt jevnspilt med muligheter begge veier, dog kanskje med et ørlite initiativ til bortelaget.
Ti minutter senere kom endelig utligningen for Stjernen da J.J. Piccinich satte pucken i mål fra kloss hold etter forarbeid av Grant Mismash og Brendan Ellis. Fire minutter senere sendte Stian Kaltrud Nystuen de røde i ledelsen, med Håkon Imset Stormli og Jarl Fredrik Tillman som servitører. Nå så Stjernen ut til å ha stilt inn siktet på køllene, og i kampens siste minutt økte Piccinich til 3-1 på pasning fra Jack Badini.
Det resultatet sto seg også til pause etter en periode hvor Lørenskog rystet Stjernen tidlig, men de røde spilte seg godt inn i kampen igjen. Skuddstatistikken gikk i favør gjestene med 13 mot 11.

Sløste med sjansene mot effektive gjester
Stjernen var med fra start da midtperioden begynte, og la et press på gjestene i håp om å øke ledelsen ytterligere. Men mens de røde sløste med mulighetene, var gjestene mer effektive. Etter nesten fem minutters spill reduserte Mathias Dehli til 3-2 for Lørenskog.
Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, og Stjernens målvakt Laban Byrkjeland måtte flere ganger i aksjon for å holde laget sitt inne i kampen.
Tolv minutter var spilt da J.J. Piccnich og Grant Mismash fant en udekket Filip Gunnarsson foran mål, som på direkten vispet pucken i mål og økte Stjernens ledelse. Men det gikk ikke mer enn snaue minuttet før Steffen Thoresen reduserte på nytt for gjestene til 4-3. Nok et minutt passerte før Lørenskog fikk mer å juble for, da Mathias Dehli sørget for utligning til 4-4. I periodens siste minutt la Joachim Lunde Hermansen og J.J. Piccnich forarbeidet til at Grant Mismash kunne styre inn ny ledelse for Stjernen. 5-4 sto det altså på lystavla etter to perioder. Stjernen åpnet best i midtperioden, men slapp til stadig Lørenskog nærmere og nærmere innpå seg. Skuddstatistikken i den andre perioden endte uavgjort med 14 mot 14.

I siste sekund
Den tredje perioden åpnet med et overtallsspill for Stjernen da gjestenes Vegard Faret måtte ut å sone for en slashing. Men da Stjernen ikke maktet å utnytte fordelen med en mann mer på isen, så sørget gjestene for en ny utligning like etter de ble fulltallige ved Joakim Opsahl. Som om ikke det var nok, så sendte Vegard Faret gjestene i ledelsen med 5-6 35 sekunder senere. Da så det ut som at trener Fredrik Johansson fant frem «hårtorken» på benken, og ga sine spillere en aldri så liten tordentale, for det virket som om de røde nå endelig fikk opp farta på skøytene.
Lørenskog ble presset bakover og fikk nå sin fulle hyre med å forsvare seg mot aggressive Stjernen-spillere. Men gjestene spilte også klokt defensivt, og holdt de røde unna de helt farlige mulighetene foran deres målvakt Alexander Nilsson.
Det ble skapt muligheter på løpende bånd, og selv om Stjernen stanget i Lørenskog forsvarsmur, så kom de sakte, men sikkert nærmere. Blant annet hadde Filip Gunnarsson et skudd i stolpen.
Stjernen tok ut målvakten og fikk til slutt betalt for strevet. Med 19 sekunder igjen på klokka, så kunne endelig Stian Kaltrud Nystuen kjempe pucken i mål etter forarbeid av Grant Mismash og Brendan Ellis.
6-6 sto det på lystavla da sluttsignalet gikk, etter en periode hvor Stjernen hevet seg noe, men slet med å få uttelling på mulighetene. Skuddstatistikken gikk i favør de røde med 10 mot 6.

Filip Lalande, kåret til månedens spiller av Red Beavers med 37% av stemmene. (foto: StjernenMedia)

Det var dermed duket for overtid i Stjernehallen, og etter at begge lag hadde hver sin enorme mulighet alene med keeper, så kunne Stjernen endelig sette punktum for denne kampen. Rett i underkant av tre minutter var spilt da Jack Badini løftet pucken opp over gjestenes liggende målvakt, med Emil Buskoven og Grant Mismash som servitører.
Det ble målrikt og spennende i kveldens kamp mot Lørenskog. Gjestene var kvikke på skøytene, og kjempet Stjernen ut av stilen. Men de røde kom tilbake på avgjorde, selv om det måtte en overtidsperiode til. Skuddstatistikken i overtiden i favør Stjernen med 3 mot 1, totalt 38-34.

Nå venter et lite opphold før Stjernen reiser til Ringerike den 19.desember, og så venter Sparta hjemme i Stjernehallen den 22.desember.