Stavanger
STA

Tap mot Oilers

(Stjernen – Stavanger Oilers 2-5) Stjernen var lenge med på notene mot Stavanger Oilers i kveldens oppgjør, og skapte spenning med to reduseringer og muligheter til å utligne. Men til slutt ble siddisene for sterke, som tok seieren til slutt.

Muligheter begge veier
Det ble en fartsfylt og spennende første periode hvor begge lag gikk offensivt til verks. Stavanger Oilers med de første skuddene på mål, før Jonathan Hafsmoe var uhyre nære på å sende Stjernen i ledelsen.
Men med et matchbilde som bølger frem og tilbake, med store muligheter begge veier, så måtte det også komme en scoring, og det var Oilers som først skulle finne nettmaskene. Dan Kissel sendte gjestene i ledelsen etter fem minutters spill.
Det kunne også blitt flere mål, da Stjernen pådro seg to raske utvisninger. Først ble Emil Buskoven utvist for en krysstakling, før Jarl Fredrik Tillman måtte ut og sone for en interference. Men Stjernen jobbet tett og kompakt i egen sone, så siddisene ikke fikk utnyttet fordelen av å være en mann mer på isen.
Den fordelen maktet dog ikke Stjernen å utnytte heller noen minutter senere da Dan Kissel ble utvist for en hekting. Med en mann mer på isen klarte ikke de røde å sette noe særlig press på bortelaget.
Den første perioden forløp i et heseblesende tempo, og med få avblåsinger så gikk det unna før det endte med en foreløpig ledelse til bortelaget. Skuddstatistikken gikk også i favør gjestene med 14 mot 3.

Fikk en redusering
Midtperioden åpnet med et tidlig overtallsspill for Stjernen da gjestenes Simon Bourque spilte pucken over vantet og måtte ut for å forsinke spillet. Men igjen så klarte man ikke utnytte fordelen av å ha en mann mer å isen.
I stedet kom en ny kalddusj like etter at gjestene hadde blitt fulltallige. Dan Kissel fant veien forbi en dekket Laban Byrkjeland, og sendte gjestene opp i 0-2.
Noen minutter senere måtte gjestenes Mathias Trettenes ut for en tripping, og denne gangen fikk Stjernen uttelling med en mann mer på isen. Jack Badini og Grant Mismash fant Stian Kaltrud Nystuen foran mål som kunne styre inn reduseringen.
Stjernen fikk en ny giv av scoringen og fikk lagt et press på et litt stillestående Stavanger Oilers, og det var nærmest bare marginer og en god Henrik Holm i gjestenes mål som forhindret at det ble flere scoringer i denne delen av kampen.
Gjestenes trener Anders Gjøse tok umiddelbart en timeout, som skulle betale seg for Oilers da de like etter økte til 1-3 ved Ludvig Hoff.
Nå var det Stjernen som mistet initiativet og ble relativt stillestående, mens Stavanger presset. Også her var det marginer og en god Laban Byrkjeland i Stjernens mål som forhindret at gjestene stakk ytterligere fra i målprotokollen.
Etter noen hektiske sluttminutter for Stjernen lød pausesignalet på stillingen 1-3, etter en periode hvor lagene byttet på å ha initiativet i kampen. Skuddstatistikken endte uavgjort med 11 mot 11.

En god start
Stjernen fikk den best tenkelige starten på den tredje perioden, da Grant Mismash sendte Stian Kaltrud Nystuen alene med gjestenes målvakt Holm. Nystuen gjorde ingen feil, og reduserte til 2-3 ved å sette pucken opp i krysset.
Man håpet at den tidlige scoringen skulle tenne Stjernen i jakten på en utligning, men noen minutter etter scoringen så fikk de røde ikke ryddet unna i egen sone. Dermed kunne Andrè Strandborg øke gjestenes ledelse til 2-4.
Dermed måtte Stjernen fortsatt ha to mål i jakten på en utligning, og spilte seg også til flere gode muligheter til å kunne overliste Henrik Holm i gjestenes mål. Men Stavanger var godt organiserte, og holdt de røde stort sett til mindre farlige posisjoner.
Gjestene fortsatte å spille med liten risiko, og valgte tydelig å spille på ledelsen, mens Stjernen forsøkte seg med å trekke ut målvakten og ta en timeout med få minutter igjen på klokka. Stjernen forsøkte å presse med en mann mer på isen i et siste forsøk på å få en utligning, men stanget og stanget mot et kompakt og godt organisert Oilers-lag.
I stedet kunne Nick Dineen klarere pucken fra egen sone, en puck som så fant veien til det tomme målet og Stavanger vant dermed kveldens oppgjør i Stjernehallen med 2-5.
Stjernen yppet seg, reduserte to ganger og var fullt på høyde spillemessig med siddisene, men det ble tydelig at Stavanger har en bredde i troppen få lag i Norge kan matche og dermed ha flere strenger å spille på. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør gjestene med 7 mot 3, totalt 17-32.

Nå venter Lørenskog borte førstkommende torsdag, før Ringerike er gjester i Stjernehallen neste søndag.