Sparta
SPA

Tapte mot erkerivalen

(Stjernen – Sparta 2-4) Stjernen produserte mange muligheter i et tett og jevnt lokaloppgjør, og kunne vippet kampen til sin fordel. Men et kompakt og godt organisert Sparta endte til slutt med å ta en ny skalp i Stjernehallen.

Intensivt
Begge lag åpnet den første perioden med mye energi, fart og intensitet. Stjernen fikk allerede etter to minutters spill en gyllen mulighet til å ta ledelsen da gjestenes Simen Ahlsen pådro seg en to pluss to minutters utvisning for farefullt spill med høy kølle. Men det ville seg ikke for Stjernen, tross flere gode muligheter med en mann mer på isen. Det som kanskje gledet hjemmelaget supportere mest var nok Andreas Røykås Marthinsen som selv etter en kølle i ansiktet og en tann fattigere, viste hjerte og returnerte til kampens hete etter noen minutter i garderoben.
De røde fikk flere muligheter i overtall da både Lars Lundberg og Leo Halmrast for bortelaget måtte ut og sone utvisninger for henholdsvis farefullt spill med høy kølle og holding. Men Stjernen stanget og stanget mot et kompakt bortelag.
I stedet skulle hjemmelaget ta ledelsen i spill fem mot fem etter tretten minutters spill, og det var nok ikke helt ufortjent at J.J. Piccnich omsatte pasningen fra Jack Badini i mål.
Kaldt vann i årene skulle det riktignok også bli denne perioden, og der Stjernen stanget så hadde Sparta flyt. Mens Stian Kaltrud Nystuen satt utvist, utnyttet bortelaget sitt overtallsspill med å utligne ved Henrik Knold.
Flere mål ble det ikke, så 1-1 sto seg til pause etter en fartsfylt og underholdende periode fra begge lag. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 18 mot 8.

Den blå perioden
Det er ikke til å komme unna at det var bortelaget som festet grepet i midtperioden. Stjernen jobbet og slet riktignok, men fikk det ikke helt til å stemme. Det resulterte i at hjemmelagets målvakt Preben Rabben Arntsen måtte i aksjon flere ganger for å holde sine lagkamerater inne i kampen.
Mens de røde så ut til å spille litt med håndbrekket fortsatt på, så utnyttet Sparta et litt nølende Stjernen-forsvar og tok ledelsen ved Hans Kristian Jakobsson etter drøye tolv minutters spill.
Verre ble det like etterpå da Simen Ahlsen økte til 1-3 for bortelaget. Nevnte Jakobsson pådro seg også en utvisning noen minutter senere for en slashing, og Stjernen fikk satt litt press mot Spartas mål. Men til tross for en stor mulighet fra Grant Mismash, så ble det ingen scoringer i overtallsspillet denne gangen heller.
Dermed kunne gjestene gå til pause med ledelse 1-3 etter en periode hvor Stjernen kanskje ikke viste seg fra sin beste side. Skuddstatistikken gikk også i favør gjestene med 13 mot 7.

Jakten på utligningen
Stjernen viste tydelig da den tredje perioden startet at man ønsket en tidlig scoring i jakten på en utligning.
I løpet av de første ti minuttene, så var det nærmest bare gjestenes målvakt Bence Balizs som nektet hjemmelaget en scoring. Stjernen-spillerne sto nærmest i kø for å avslutte, og spilte god offensiv hockey, men manglet stadig det siste lille ekstra for å avgjøre.
Publikum fikk se et Stjernen som virkelig ga et ærlig forsøk, la mye press på gjestene og skapte mye, mens bortelaget spilte på det sikre og nærmest bare var opptatt av å holde pucken ute av egen sone.
Man må helt til det gjensto fem minutter før spenningen skulle stige betraktelig. Maksims Ponomarenko pådro seg en utvisning for en hekting, og endelig skulle det løsne i Stjernens overtallsspill. Grant Mismash og Brendan Ellis serverte J.J. Piccinich, som med sitt andre for kvelden skapte ny spenning i kampen. Men klokka tikket unektelig bortelagets vei, og med to minutter igjen på klokka så forsøkte trener Fredrik Johansson seg med en timeout hvor han plukket ut målvakt Rabben Arntsen og sendte seks utespillere ut på isparketten.
Dessverre så gikk det som det ofte går da Jonas Meisingset klarerte sonen, og pucken skle rett inn i det tomme målet på andre siden. Stjernen fortsatte å spille seks mot fem, og kunne brått ha fått sin utligning, men til ingen nytte.
Dermed ble det Sparta som tok seieren til slutt med 2-4 etter en kamp som totalt sett var jevnspilt og kunne slått begge veier, men bortelaget vant på å være mer kompakte og organiserte. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Stjernen med 14 mot 5, totalt 39-26.

Tre kamper gjenstår av årets serie før sluttspillet starter. Vålerenga gjester Stjernehallen førstkommende søndag (obs, kampstart 14:30), før Comet besøker Fredrikstad neste torsdag og sesongen avsluttes med et nytt lokalderby borte mot Sparta neste lørdag.