Lillehammer
LIL

Bunnsolid på Lillehammer

(Lillehammer – Stjernen 0-3) Det startet jevnt i den første perioden, men Stjernen koblet etter hvert grepet, vartet opp med bunnsolid hockey i begge ender av isen og sikret en sterk borteseier i Eidsiva Arena.

En jevnspilt periode
Kveldens kamp mot Lillehammer åpnet med en forholdsvis jevnspilt periode. Begge lag skapte gode muligheter, og både Laban Byrkjeland i Stjernens mål og hjemmelagets målvakt Theo Roseboom de Vries fikk nok å henge fingrene i.
Begge lag fikk også muligheten til å prøve seg med en mann mer på isen. Stjernen var først ut da vertenes Adrian Ellingsen ble utvist for en tripping etter syv minutters spill, mens Lillehammer fikk muligheten i slutten av perioden da Brendan Ellis ble utvist for en holding etter sytten minutter. Men heller ikke med fordelen av å ha en mann mer på isen ble utslagsgivende for noen av lagene i denne første perioden.
Stjernen var flere ganger frempå og kriget foran hjemmelagets målvakt og var nære på å kunne lirke pucken i mål, men periodens største mulighet var det nok Lillehammer som stod for med et skudd i stolpen.
Med kun seksten sekunder igjen av perioden ble Robin Soudsky utvist for farefullt spill med høy kølle, og siden det sto målløst da pausesignalet gikk så skulle Stjernen åpne midtperioden med en mann mer på isen. Skuddstatistikken i den første perioden minnet også om en jevnspilt affære med 8 mot 7 i favør Stjernen.

Hockeygodis
Lillehammer kom seg helskinnet gjennom det som gjensto av undertallet fra Robin Soudskys utvisning i den første perioden, men i denne andre perioden var det Stjernen som koblet grepet om kampen.
Riktignok kunne Lillehammer tatt ledelsen ved Emil Nyhus, men målvakt Laban Byrkjeland vartet opp med en enorm redning som kunne være selv definisjonen på uttrykket «hockeygodis».
Ikke lenge etterpå viste Stjernen hvorfor de er et sterkt kontringslag. Brendan Ellis i egen sone fant Stian Nybraaten Hansen på full fart fremover, hvor han sendte pucken videre til en udekket Austin Cangelosi foran mål som ikke nølte et sekund med å sende Stjernen i ledelsen på lekkert vis.
Jack Badini kunne ha doblet ledelsen da han kom alene med Lillehammers målvakt like etter, men Badini satte pucken like utenfor.
Lillehammer fikk en mulighet i overtall mot slutten av perioden da Jarl Fredrik Tillman ble utvist for en tripping, men Stjernen spilte nå med en god dose selvtillit etter å ha gjennomført en veldig solid midtperiode.
Perioden endte dermed med ledelse til Stjernen, og en skuddstatistikk som også gikk i favør til våre røde helter med 13 mot 7.

Stian og Laban
Innledningsvis i den tredje perioden fikk begge lag prøve seg i overtallsspill igjen – først Stjernen da Lillehammer fikk en to minutters lagstraff for å ha for mange spillere på isen før hjemmelaget fikk prøve seg da Stjernens Joachim Lunde Hermansen måtte ut og sone for en tripping noen minutter senere.
Lillehammer måtte satse offensivt i jakten på en utligning, men hadde vanskeligheter med å bryte ned Stjernens forsvar og klarte ikke å overliste en bunnsolid Laban Byrkjeland mellom stengene. Den unge målvakten hadde ikke tenkt til å slippe hjemmelaget til i det hele tatt, og beviste det gjennom å varte opp med en rekke matchvinnende redninger.
Da hjalp det nok heller ikke for vertene at Stian Nybraaten Hansen noterte seg for sin andre målgivende pasning for kvelden da han sammen med Emil Buskoven fant Austin Cangelosi som doblet Stjernens ledelse med sitt andre mål for kvelden med åtte minutter igjen på klokka. Lillehammer forsøkte å trykke mer og mer på i kampens siste minutter, og tok også ut målvakten i et forsøk på å spille seks mot fem. Men Stjernen lå kompakt foran sin målvakt og holdt lillehamringene på en kontrollert avstand.
I kampens aller siste sekund kunne Stian Nybraaten Hansen notere seg for sitt tredje målpoeng for kvelden, da han omsatte en pasning fra Jack Badini til en scoring i tom kasse. Stjernen gjennomførte en bunnsolid bortekamp i Eidsiva Arena, og serverte solid spill mellom stengene, samt både defensivt og offensivt. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Lillehammer med 10 mot 5, totalt 24-26, hvor Laban Byrkjeland reddet 100% av skuddene.

De røde klatret dermed forbi Frisk Asker på tabellen, og på lørdag kommer Stavanger Oilers på besøk til Stjernehallen.