Sparta
SPA

Bekmørkt

(Sparta – Stjernen 9-0 ) Med flere tunge forfall til lokaloppgjøret i Sparta Amfi, så ble det blytungt for Stjernen. Det er best å bare sette en strek over denne kvelden, og løfte blikket mot sluttspillet.

Vertene i føringen Det var et redusert Stjernen-lag som startet sesongens siste seriekamp mot erkerival Sparta på borteis. Med flere tunge fravær, så ble det litt som forventet at vertene kom best i gang. Men det er ikke dermed sagt at Stjernen var tannløse i den første perioden, og flere av de røde fikk vasket fram gode muligheter som satt hjemmelagets målvakt på prøve. Dog var det nok ikke helt ufortjent at vertene gikk opp i ledelsen ved Leo Halmrast etter åtte minutters spill, hvor en uheldig Stjernen-målvakt Preben Rabben Arntsen mistet oversikten på hvor returen havnet. Etter en rørende hyllest av Göran Hermansson som ble bisatt i Strömstad kirke i går, så pådro Grant Mismash seg en utvisning for hekting. Med en mann mindre på isen jobbet de røde godt og gjorde det enkelt for seg selv, slik at man kom seg helskinnet gjennom undertallsspillet. Likevel kunne Lars Lundberg helle kaldt vann i årene på Stjernen noen minutter senere da han økte hjemmelagets ledelse til 2-0. Mot slutten av perioden hadde Stjernen noen giftige kontringer, og det var kun marginer som hindret at de røde fikk en redusering før pausesignalet gikk. Men flere scoringer ble det ikke, og 2-0 sto seg til pause, etter en periode hvor vertene nok var det førende laget, men hvor Stjernen var farlig frempå ved flere anledninger. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 12 mot 3.

En tung periode Det ble en tung midtperiode for Stjernen i Sparta Amfi. Hjemmelaget styrte det aller meste, og de røde hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Sparta fikk gjøre nesten så vondt de ville, og i tur og orden kunne Jonathan Hermansson, Magnus Nilsen og Niklas Roest sørge for at det stod 5-0 i målprotokollen. Trener Fredrik Johansson valgte å ta en timeout i håp om å vekke spillerne litt, samt at han foretok et keeperbytte da Laban Byrkjeland kom inn for Preben Rabben Arntsen. Stjernens kanskje største mulighet kom i undertall – mens Andreas Røykås Marthinsen satt utvist, så snappet Jack Badini pucken og kom alene mot vertenes målvakt. Men Badini fikk ikke løftet pucken tilstrekkelig til å finne veien over mållinja. De røde maktet å skape noen flere farligheter mot slutten av perioden, men 5-0 ble pauseresultatet etter tjue ytterst tunge minutter.

Blytungt Det fortsatte i samme sporet i den tredje perioden, hvor vertene igjen fikk omtrent gjøre så vondt de ville. Som i midtperioden hadde Jack Badini Stjernens største mulighet mens man hadde en mann mindre på isen. Noe særlig mer var det egentlig ikke å rapportere, bortsett fra at sarpingene satte fire nye pucker bak Laban Byrkjeland og fastsatte sluttresultatet til 9-0.

Nå er det ikke annet å gjøre enn å sette en stor strek over denne kvelden, og løfte blikket mot sluttspillet som starter førstkommende torsdag.