Ringerike
RIN

Sliteseier

(Ringerike – Stjernen 3-5) Det var unektelig Ringerike som kom best i gang i Schjongshallen, og ledet 3-1 etter den første perioden. Men Stjernen jobbet både tålmodig og iherdig, og kunne til slutt ta med seg både seieren og alle poengene hjem til Fredrikstad.

En real kalddusj
Det begynte som en relativt jevnspilt periode, dog nok med et ørlite initiativ til vertene. Et initiativ de fikk bygget på da J.J. Piccinich måtte ut og sone en utvisning for en slashing. Men der Ringerike ikke fikk utnyttet sitt overtall, så fikk Stjernen uttelling da hjemmelagets Dennis Ryttar og Robin Bjørnstad ble utvist for en tripping og å forsinke spillet. Med to mann mer på isen sendte Jack Badini de røde i ledelsen etter forarbeid av Stian Kaltrud Nystuen.
Hjemmelaget fikk likevel sin scoring i overtall mens Ludvig Jardeskog satt utvist, og Sole Marius Ryen kunne skape balanse i målprotkollen.
Scoringen så ut til å gi Ringerike virkelig blod på tann, og i løpet av et minutt hadde Thor Jørgen Friestad og Michael Söderberg økt vertenes ledelse til 3-1. Det så lovende ut for Stjernen, men tre raske mål sørget for ledelse til Ringerike etter den første perioden. Skuddstatistikken gikk også i favør vertene med 13 mot 9.

Tok grep
Stjernen var unektelig mer med i den andre perioden, og skapte mye mer offensivt. De røde satte trykk på hjemmelaget umiddelbart, og fikk betalt for det etter snaut fire minutter. Grant Mismash utnyttet en feil hos Ringerike og slo hurtig kontra. Med en leken pasning tvers over i offensiv sone fant han en udekket Emil Buskoven som på direkten feide pucken i mål. Like etter burde kanskje Piccinich også ha utlignet alene med vertenes målvakt, men Arnkværn i Rngerikes mål fikk kastet seg rundt og reddet.
Stjernen fikk også mulighet med en mann mer på isen drøyt midtveis i perioden da Lucas Loob Trygg måtte sette seg for en boarding, men til tross for flere habile muligheter til å utligne, så kom Ringerike seg helskinnet gjennom sitt undertallsspill.
Mot slutten av perioden fikk også Jarl Fredrik Tillman en god mulighet, nesten alene med hjemmelagets målvakt, men igjen fant de røde ikke veien til nettmaskene.
Men Stjernen vant perioden 0-1, og reduserte til 3-2 etter en betydelig bedre midtperiode enn hva de røde viste i den første. Skuddstatistikken gikk også i favør Stjernen med 12 mot 6.

Snudde kampen
Det var kanskje ikke mye som ropte Stjernen-seier innledningsvis i den tredje perioden med to overtallsspill for Ringerike – først da Stian Nybraaten Hansen måtte ut for en hekting, før Grant Mismash ble straffet for en slashing – hvor hjemmelaget blant annet hadde et skudd på innsiden av stolpen.
Men de siste ti minuttene av kampen, så fikk Stjernen etter hvert medvind i seilene. Håkon Imset Stormli har riktignok slitt litt med å finne veien til nettmaskene, men å servere sine medspillere er noe trønderen kan. Emil Buskoven fant Stormli som med sin niende målgivende pasning for sesongen serverte Grant Mismash foran hjemmelagets mål som iskaldt kunne utligne for de røde.
Jack Badini og J.J. Piccinich kombinerte fint minuttet etterpå og var nære på å gi Stjernen ledelsen. Nære på var ikke rekka med Stian Nybraaten Hansen, Jonathan Hafsmoe og Filip Lalande da de snaue førti sekunder senere sendte Stjernen i ledelsen. Hafsmoe fant Lalande som fikk fyrt av et skudd, og på returen var Nybraaten Hansen frempå og kampen var dermed snudd.
Igjen var Ringerike farlig frempå med et skudd på innsiden av stolpen, før det var Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen som hadde stengt sjappa for kvelden og beviste det med flere høyst kvalifiserte redninger.
Med nesten tre minutter igjen på klokka så satte Grant Mismash punktum for kvelden. Jack Badini fant J.J. Piccinich som umiddelbart ladet børsa. Foran mål befant Mismash seg, og kunne styre pucken i mål.
Ringerike forsøkte å ta ut målvakten og spille seks mot fem, men Stjernen kontrollerte kampen i havn og vant til slutt 3-5. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør vertene med 12 mot 10, totalt 31-31.

Nå venter to hjemmekamper mot Sparta og Storhamar den 22. og 28.desember, før året avsluttes med bortekamp mot Vålerenga den 30.desember.