Ringerike
RIN

Nervepirrende på Hønefoss

(Ringerike – Stjernen 4-5 e.s.s.) Stjernen hadde kampen i sine hender, og ledet både 3-0 og 4-1. Hjemmelaget klarte å slå tilbake med en utligning, slik at det gikk helt til straffeslag før Stjernen kunne avgjøre kampen.

Tok kommandoen fra start
Stjernen gikk hardt ut fra start av i kveldens kamp mot Ringerike, og skulle også få betalt for det. Etter bare to minutters spill havnet hjemmelagets Jussi Tammela på etterskudd og ble utvist for en hekting.
I det påfølgende overtallsspillet sørget Jack Badini for å sende Stjernen i ledelsen etter lekre kombinasjoner mellom Austin Cangelosi og Grant Mismash, før pucken havnet hos Stjernens #93.
De røde kontrollerte det meste ute på isparketten i Schjongshallen, og tross sporadiske besøk foran målvakt Laban Byrkjeland, så hadde Ringerike sin fulle hyre med å forsvare seg. Midtveis i perioden skulle hjemmelaget også få prøve seg i overtall, da Joachim Lunde Hermansen måtte sette seg for en slashing. Men som sin motstander, så maktet ikke Ringerike å omsette fordelen i en scoring.
Vertene kom ørlite mer med i kampen etter dette, og skapte faktisk noen muligheter som satte målvakt Byrkjeland på prøve, men Stjernens målvakt sørget for å holde buret rent. I stedet kunne Stjernen snappe pucken og komme på en rask kontring. Lunde Hermansen fant en fremadstormende Jack Badini, som igjen slapp pucken videre til Grant Mismash. Sistnevnte fikk tid til å sikte, og vispet pucken inn bak Mathias Arnkværn i Ringerikes mål.
Ett minutt og trettini sekunder senere var det røde på farten igjen. Mismash og Badini kombinerte fint i offensiv sone og fikk avgårde en avslutning. Hjemmelagets målvakt måtte gi en retur, og der dukket Joachim Lunde Hermansen opp som nesten stupte inn Stjernens tredje scoring.
0-3 sto seg til pause etter en periode som var 98% farget rød og hvit, og med mye flott ishockey fra plankebyens utsendte. Skuddstatistikken også i favør bortelaget med 14 mot 7.

Bølget frem og tilbake
Stian Kaltrud Nystuen pådro seg en utvisning i det siste minuttet av den første perioden for en hekting, hvilket betød at Ringerike åpnet midtperioden i overtallsspill. Det visste ringerikingene å utnytte da Lucas Loob Trygg reduserte til 1-3 etter bare 42 sekunder.
Like etter scoringen ble også Jack Badini utvist for en krysstakling, men denne gangen var Stjernen med på notene og hjemmelaget fikk ingenting ut av sitt overtallsspill. Så skulle de røde nok en gang øke ledelsen. Grant Mismash og Stian Nybraaten Hansen kom to mot en i offensiv sone, hvor førstnevnte serverte sistnevnte. Og Nybraaten Hansen nølte ikke med å sette Stjernens fjerde scoring for kvelden. Stjernen fikk et forsøk i overtallsspill da hjemmelagets Dustin Parks måtte ut for en holding, og Brendan Ellis var uhyre nære ved å øke til 1-5 da han satte pucken i stolpen fra blålinja.
Drøyt midtveis i perioden skulle det bli ny spenning i kampen da Esbjørn Fogstad Vold reduserte nok en gang for Ringerike.
Mot slutten av perioden hadde hjemmelaget fått et ørlite initiativ i kampen, og Stjernen hang litt i tauene. De røde måtte også ut i et nytt undertallsspill da Emil Buskoven måtte ut og sone for farefullt spill med høy kølle. Men 2-4 sto seg til pause, etter en mer jevnspilt periode hvor spillet bølget frem og tilbake og hjemmelaget hadde hevet seg betraktelig. Skuddstatistikken i favør Ringerike med 15 mot 7.

Ringerike slo tilbake
Brendan Ellis pådro seg fire minutter med utvisning for roughing og usportslig opptreden da pausesignalet gikk, hvilket betød at Stjernen åpnet den tredje perioden med undertallsspill. Men de røde stod imot, og kom seg helskinnet gjennom fire minutter med en mann mindre på isen.
Like etter fikk Stjernen en ny mulighet i overtall da hjemmelaget pådro seg en lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Med en mann mer på isen hadde både Jack Badini og Austin Cangelosi muligheter til å øke Stjernens ledelse, men maktet ikke finne veien forbi hjemmelagets målvakt.
I stedet kom en real kalddusj et par minutter etter overtallsspillet da Thomas Bækken reduserte til 3-4 for hjemmelaget, før Colton Leiter utlignet til 4-4 like etterpå. De siste ti minuttene av perioden ble det ganske tydelig høye skuldre hos Stjernen, og man fikk lite til å stemme. Heldigvis så virket det som at Ringerike også hadde nerver i denne fasen av kampen, slik at ingen av lagene maktet å vippe kampen i sin favør.
Stjernen var nok nærmest med et skudd i stolpen, før Ringerike fikk en gyllen mulighet overtall i periodens siste to minutter da Emil Buskoven måtte ty til en tripping. Jonathan Hafsmoe og Filip Lalande fikk en siste kontring for Stjernen, men flere scoringer ble det ikke, og det var dermed duket for overtid i Schjongshallen. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i Stjernens favør med 7 mot 5.

Nervepirrende
Det ble noen dramatiske minutter i overtidsperioden med store muligheter til begge lag for å avgjøre. J.J Piccinich kom nærmest for Stjernen da han kom alene med vertenes målvakt, men målvakt Arnkværn fikk avverget.
Ringerike pådro seg også en utvisning for å ha for mange spillere på isen, og så lenge man spiller tre mot tre i overtiden, skulle Stjernen spille fire mot tre. Brendan Ellis kom nærmest i overtallet med et tungt skudd fra blålinja, men til slutt måtte kampen avgjøres på straffeslag. Skuddstatistikken i overtiden endte for øvrig i favør Stjernen med 1 mot 0, totalt 28-35. J.J. Piccnich, Grant Mismash og Jack Badini scoret på sine straffer for Stjernen, mens Laban Byrkjeland reddet tre av hjemmelagets straffer. Dermed tok de røde med seg seieren og to poeng hjem til Fredrikstad.

Nå venter tre hjemmekamper på rad mot henholdsvis Sparta (29.02), Vålerenga (03.03) og Comet (07.03), før Stjernen avslutter årets seriespill med et siste lokalderby i Sparta Amfi den 9.mars.