Ringerike
RIN

Storseier i Stjernehallen

(Stjernen – Ringerike 6-0) Stjernen skrudde opp tempo og intensitet fra første dropp, og fikk tidlig en solid ledelse. Våre røde helter viste frem selvtillit, attityd og spilleglede, og ga seg ikke før de hadde sendt seks pucker forbi gjestenes målvakt.

Nummer åttiåtte
Anført av en meget frisk Austin Cangelosi, og akkompagnert av et knippe unge og lovende i form av blant andre Sondre Grønli, Eskil Hølmo Stene, Gabriel Johansen og Mattias Alexandersen Juntti, så tok Stjernen nærmest umiddelbart kontroll på kveldens kamp. Allerede før det var spilt fem minutter var den dynamiske duoen med Cangelosi og J.J. Piccicnich på ferde. Sistnevnte fant førstnevnte, som med kveldens andre skudd på mål sendte Stjernen i ledelsen.
Unggutten Gabriel Johansen fikk en god mulighet til å doble ledelsen, men satte pucken like utenfor, før det noen minutter senere skulle være Stian Kaltrud Nystuen som fikset doblingen. Kaltrud Nystuen sendte pucken i mål fra distanse med et lekkert håndleddsskudd, med Filip Gunnarsson og Jonathan Hafsmoe som servitører.
Gunnarsson fikk også en målgivende på Stjernens tredje scoring, hvor han slapp pucken videre til Stian Kaltrud Nystuen som fant en udekket Austin Cangelosi med en leken tvers over pasning. Cangelosi nølte ikke et sekund med å øke hjemmelagets ledelse til 3-0.
Stjernens tredje scoring utløste også en time out hos gjestene, som til nå hadde hatt lite å by på. Ringerike valgte også å bytte ut målvakt Jørgen Rønning med Mathias Arnkværn. Like etter fikk Ringerike også muligheten i overtall da Joachim Lunde Hermansen ble utvist for en interference. Men Stjernen jobbet godt og var organiserte i sitt undertall slik at gjestene ikke fikk utnyttet fordelen av å ha en mann mer på isen.
Med drøyt to minutter igjen på klokka føltes det nesten ut som om man kikket på høydepunktene fra perioden da de røde nesten kopierte den forrige scoringen. Stian Kaltrud Nystuen fant en fremadstormende J.J. Piccnich i offensiv sone. Piccnich spilte pucken tvers over til en udekket Austin Cangelosi som kunne styre inn sitt tredje mål for kvelden.
4-0 sto seg dermed til pause, etter en periode hvor Stjernen hadde kontroll på det aller meste. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 15 mot 7.

Austin Cangelosi med 3 mål i 1. periode (Foto: StjernenMedia)

Full kontroll
Stjernen åpnet midtperioden med en mann mer på isen, siden gjestenes Mikael Dokken ble utvist i første periodes siste minutt for å forsinke spillet. Ringerike var fulltallige i noen få minutter før Erik Bjerketvedt måtte ut og sone for en roughing.
Stjernen visste å utnytte fordelen med å være en mann mer på isen, og med 30 sekunder igjen av overtallsspillet fant Emil Buskoven og Stian Nybraaten Hansen en udekket Filip Lalande foran gjestenes mål. Lalande lot seg ikke be to ganger, og økte hjemmelagets ledelse til 5-0. Like etter scoringen fikk de røde nok et overtall da gjestenes Sebastian Åkesson ble utvist for en hekting, men denne gangen holdt ringerikingene unna flere baklengsmål.
Stjernen hadde full kontroll også i denne andre perioden, og kunne fort ha scoret flere mål, men gjestene jobbet iherdig i egen sone for å forhindre nettopp det.
Noen offensive muligheter fikk også gjestene da Stjernen måtte ta noen turer i utvisningsboksen i løpet av periodens siste ti minutter. Først ut var Emil Buskoven for en hekting, men Stjernen med en meget god Preben Rabben Arntsen mellom stengene nektet bortelaget å notere seg i målprotokollen.
Like etter at Buskoven hadde sonet ferdig sin utvisning, smalt det i rundvantet. Ludvig Jardeskog måtte dermed ut og sone etter en litt for tøff takling i form av en boarding. Litt «kalabalik» ble det også, som innebar at Jardeskog også fikk en to minutters utvisning for roughing. Det samme fikk gjestenes Sebastian Åkesson.
Nå hadde Ringerike noen gode muligheter til å redusere og få brutt Stjernens smultring, men målvakt Preben Rabben Arntsen var også på jobb i kveld og vartet opp med flere høyst kvalifiserte redninger.
Stjernen holdt gjestene unna, og hadde fortsatt et godt grep om kveldens kamp i Stjernehallen. De røde kontrollerte dermed resten av perioden ut til en fortsatt ledelse til de røde. Lalandes scoring betød at det stod 5-0 på tavla etter to perioder. Skuddstatistikken gikk igjen i favør hjemmelaget med 15 mot 8.

Smultring
Ringerike yppet seg litt mer i den tredje perioden, slik at spillet bølget mer frem og tilbake enn det gjorde i de to foregående periodene. Men Stjernen hadde på ingen måte gitt seg, og nektet gjestene fra å skape de helt store farlighetene.
Begge lags målvakter vartet opp med gode redninger innledningsvis, før Ringerike skulle få muligheten i overtallsspill da Ludvig Jardeskog ble utvist for en krysstakling.
Stjernen kom seg helskinnet gjennom undertallsspillet uten å være satt på de helt store prøvelsene, før Stian Nybraaten Hansen var nære på å score Stjernens sjette mål for kvelden. De røde spilte utvilsomt med stor selvtillit nå som ble gjenspeilet i oppofrende spill i egen sone, f.eks da Jarl Fredrik Tillman kastet seg ned for å blokkere et skudd, og kreativt spill i offensiv sone da Grant Mismash tråklet seg gjennom hele Ringerikes forsvar og var millimetre unna scoring.
De siste minuttene av perioden ble relativt oppstykket av en del utvisninger til begge lag. Først Grant Mismash for en slashing, før gjestenes Esbjørn Vold ble utvist for farefullt spill med høy kølle. Samtidig hadde dommerne observert noe annet ureglementert som medførte at Ringerikes Dennis Ryttar ble sendt i dusjen.
Mismash rakk knapt sone ferdig sin utvisning før han fikk muligheten til å øke Stjernens ledelse, men gjestenes målvakt fikk avverget i siste liten. Det klarte han ikke noen minutter senere hvor J.J. Piccnich fikk god tid i offensiv sone til å sikte og prikket inn 6-0 med drøyt tre minutter igjen på klokka. De målgivende pasningene gikk til Mismash og Filip Gunnarsson.
Kampen ble avsluttet med litt gruff som sendte Jarl Fredrik Tillman og Ringerikes Colin Leiter i utvisningsboksen. Tillman med to minutter for roughing, mens Leiter fikk to minutter for roughing pluss to minutter for en krysstakling.
Men seieren til Stjernen var i realiteten aldri truet, de røde hadde full kontroll gjennom tre perioder. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 15 mot 3, totalt 45-18. Og spillerne kan nå glede seg til nybakte smultringer a la Rabben Arntsen i morgen.

Nå venter Storhamar borte i CC Amfi førstkommende torsdag, før Vålerenga gjester Stjernehallen neste lørdag.