Lillehammer
LIL

INGEN MISS FRA MISMASH

(Stjernen – Lillehammer 3-2) Det ble en veldig jevn og fysisk tøff batalje mot Lillehammer i kveld. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen før Grant Mismash ble matchvinner fem minutter ut i den tredje perioden.

Åpnet med scoring
Publikum hadde knapt fått satt seg, før Stjernen åpnet målprotokollen i kveldens kamp. Fjorten sekunder tok det før Austin Cangelosi sendte pucken til Joachim Lunde Hermansen som feide pucken i mål.
Den første perioden ble så ganske oppstykket av mange utvisninger til begge lag, slik at verken Stjernen eller Lillehammer maktet å koble noe særlig grep om kampen. Både i begynnelsen og i slutten av perioden ble det høy temperatur og «kalabalik» ute på isen, som sørget for mange minutter i utvisningsboksen. Ludvig Jardeskog var først i aksjon, mens Brendan Ellis stod opp i sluttminuttene.
I mellomtiden ble det også delt ut fem utvisninger, tre til Stjernen og to til Lillehammer. Derfor ble det også mye spill i offensiv sone og målvaktene Preben Rabben Arntsen og Tomas Kral fikk til tider nok å gjøre med å holde sine respektive lag inne i kampen.
Med fem minutter igjen av perioden trykket Stjernen på for å øke sin ledelse i et overtallsspill, men i det Lillehammer ble fulltallige igjen så utlignet Dallas Gerads for gjestene.
Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, men det ble mye kriging om pucken og lite festspill fra noen av lagene. Dermed var det ikke helt ufortjent at man kunne gå til pause med 1-1. Skuddstatistikken i den første perioden endte i favør bortelaget med 17 mot 11.

Utvisninger ble avgjørende
Midtperioden fortsatte litt der første periode slapp. Etter utvisningene i slutten av første periode, så kunne gjestene starte perioden med to mann mer på isen. Stjernen kriget og ofret seg, slik at lillehamringene ikke fikk utnyttet sin fordel, og de røde kunne fort ha gått opp i en ny ledelse like etter da Austin Cangelosi og J.J. Piccinich var nære scoring etter å ha kombinert fint i gjestenes sone.
Etter nesten fem minutters spill var det duket for et overtallsspill for hjemmelaget da Robin Soudsky måtte ut for en tripping. Men med enn mann mindre på isen slo bortelaget kontra og tok ledelsen i undertall ved Emil Nyhus.
Da Dallas Gerads ble utvist for interference like etter, fikk de røde muligheten med to mann mer på isen og Stjernen ga umiddelbart svar på tiltale. Man tok seg god tid til å spille seg inn mot mål, men til slutt kunne Brendan Ellis og Grant Mismash servere Austin Cangelosi som på direkten skapte balanse i regnskapet igjen.
Begge lag fikk nye muligheter i overtallsspill, men nå klarte ingen av lagene å utnytte fordelen. Igjen var det mest kriging om pucken, og ikke så mye offensivt spill.
Da gjestenes Antti Virtanen og Robin Soudsky ble utvist i periodens sluttminutter for henholdsvis holding og krysstakling fikk Stjernen en ny mulighet med to mann mer på isen. Stjernen skjøt og skjøt, men gjestenes tsjekkiske målvakt Tomas Kral holdt gjestene inne i kampen.
Dermed endte også midtperioden uavgjort, og stillingen var 2-2 etter to perioder. Lagene fulgte hverandre uhyre tett, og kampen bar preg av mange utvisninger. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør Stjernen med 12 mot 4.

Mer fart og spenning
Kveldens tredje periode ble nok den mest spennende og fartsfylte. Både Stjernen og Lillehammer ville virkelig sikre seg kveldens tre mulige poeng.
I løpet av periodens fem første minutter hadde begge lag hatt en stor mulighet til å ta ledelsen, men så skulle Stjernen endelig finne veien til nettmaskene igjen. Filip Gunnarsson fant Grant Mismash som fikk god tid til å sikte før han vispet pucken i mål med et lekkert dragskudd. Like etter scoringen var gjestene uhyre nære, men Preben Rabben Arntsen vartet opp med en høyst kvalifisert redning. Filip Gunnarsson pådro seg så periodens eneste utvisning for en interference. I undertallsspillet viste Brendan Ellis offervilje da han kastet seg foran et skudd fra en Lillehammer-spiller, og bidro til at de røde kom seg helskinnet gjennom to minutter med en mann mindre på isen.
Klokka tikket virkelig Stjernens vei nå, og Lillehammer stanget og stanget i den røde forsvarsmuren. Med to minutter igjen tok gjestenes tsjekkiske trener Jakub Petr en timeout og valgte å plukke ut sin landsmann Tomas Kral. Lillehammer spilte da med seks mot fem, og var ved flere anledninger nære på en utligning. Stjernen spilte på det trygge og bare lempet pucken ut av sin sone for å bruke tid. Med en god Rabben Arntsen bakerst jobbet de røde iherdig, og rodde til slutt i land seieren.
Det endte dermed 3-2 til Stjernen i en tett og fysisk tøff batalje. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør gjestene med 12 mot 6, totalt 29-33.

Nå venter Stavanger Oilers i DNB Arena førstkommende lørdag, før Stjernen inviterer til gratiskamp mot Lørenskog neste torsdag.