Storhamar
STO

Hjerte og lidenskap

(Stjernen – Storhamar 2-3) Det ble tett og jevnt i kveldens kamp mellom Stjernen og Storhamar. Begge lag fulgte hverandre tett, og J.J. Piccinich tente håpet i den tredje perioden. Men våre røde helter måtte til slutt gi tapt på overtid.

Holdt buret rent
Det var unektelig gjestende Storhamar som tok kommandoen fra start i kveldens oppgjør, og fikk i tillegg en tidlig mulighet i overtall da Jack Badini ble utvist for en krysstakling allerede etter 54 sekunder.
Men Stjernen holdt unna, kriget seg inn i kampen og skulle ikke gi Storhamar noen enkel oppgave i Fredrikstad. De røde fikk også en mulighet i overtall da gjestenes Andreas Martinsen ble utvist for å holde motstanderens kølle etter drøyt seks minutters spill. En stor mulighet fra Brendan Ellis til tross, så fulgte Storhamars målvakt Alexander Hellnemo opp innsatsen fra Stjernens Preben Rabben Arntsen og holdt nullen i sitt undertallsspill. Det ble mye fysisk spill i en periode med høyt tempo og intensitet. Rabben Arntsen holdt nullen og fremover viste de røde en stor arbeidsmoral – blant annet fra våre egne, som Emil Buskoven og Sondre Grønli. Dermed sto det 0-0 etter den første perioden, med en skuddstatistikk i gjestenes favør med 13 mot 10.

Gjestene tok ledelsen
Som i den første perioden, bar også midtperioden preg av to lag som ikke ville gi seg. Begge lag skapte muligheter, spillet bølget frem og tilbake, men bortelaget hadde nok fortsatt et ørlite initiativ.
Etter seks minutter fant hamarsingene også veien til nettmaskene da Andreas Dahl sendte gjestene i føringen.
Mange trodde kanskje at nå ville serielederen tråkke på gassen og rykke i fra Stjernen, men så skulle det ikke bli. Bare snaut tre minutter senere kunne Brendan Ellis skape jubel i Stjernehallen da han utlignet til 1-1 etter pasninger fra Austin Cangelosi og Andreas Røykås Marthinsen.
Men Storhamar fortsatte å stresse Stjernen, og fikk også betalt for det. Med syv minutter igjen på klokka sendte Stefan Espeland bortelaget nok en gang i føringen.
Stjernen hadde dog ikke tenkt til å legge seg flate, og fortsatte å krige, tydelig bestemt på at forrige kamp mot Sparta ikke var noe de ville være bekjent av.
Målvakt Preben Rabben Arntsen vartet opp med en høyst kvalifisert redning i sluttsekundene av perioden, men flere mål ble det ikke. Storhamar kunne gå til pause med ledelse, og skuddstatistikken gikk også i favør gjestene med 17 mot 5.

Tente håpet
Kampens tredje periode var nok Stjernens beste i kampen. Nå hadde ikke gjestene det samme initiativet, og de røde trykket hamarsingene mer ned i egen sone.
Men det var ikke flust med de store mulighetene fra noen av lagene, bare mye kriging om pucken. Stjernens Jack Badini hadde et skudd i stolpen, og Preben Rabben Arntsen reddet et meget godt forsøk fra gjestenes Sverre Rønningen.
Men så skulle Patrick Thoresen bli utvist for en krysstakling med syv minutter igjen på klokka. Det tok fem sekunder av Stjernens overtallsspill før det ble balanse i regnskapet igjen. Brendan Ellis fant en helt åpen J.J. Piccinich som umiddelbart fyrte av et skudd mot mål. Foran målet sto Jack Badini og styrte pucken forbi gjestenes målvakt.
Med 2-2 i protokollen så fikk Stjernen ny energi i kampen, og fortsatte å skape flere muligheter. Det var en blanding av godt forsvarsspill av Storhamar og flaks at de røde ikke kom seg foran med en ledelse.
Storhamar ville helst ha alle poengene og presset hardt på mot slutten av perioden. Hamarsingene produserte flere enorme muligheter, men bak et heroisk Stjernen-lag sto Preben Rabben Arntsen og i aller høyeste grad gjorde seg fortjent til kveldens bestemannspremie. Perioden ebbet ut til 2-2, og det var tid for overtid. En overtid hvor J.J. Piccinich var nære ved å sende Stjernehallen til himmels, men måtte ta til takke med en kalddusj da Andreas Dahl sikret seieren for Storhamar etter to minutters spill.
Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Storhamar med 12 mot 10, mens i overtiden ble det 2 mot 1 i Stjernens favør – totalt 27-43.

Like fullt er det ingen Stjernen-spillere som har grunn til å henge med hodet i kveld. Det var 62 minutter med hjerte, lidenskap og «attityd», og våre røde helter hadde utvilsomt fortjent bedre i denne kampen. Men ett poeng er i alle fall bedre enn ingen poeng.

Nå venter Vålerenga på Jordal Amfi på årets nest siste dag, før det nye året innvies ved at Frisk Asker kommer på besøk til Stjernehallen.