Comet
HAL

Det røde lokomotivet

(Stjernen – Comet 6-4) Kveldens kamp i Stjernehallen var nesten som å se en bakvendt avsporing. Toget begynte med å spore av i den første, krasjet for alvor i midtperioden, før lokomotivet brått var på vinnersporet i den tredje perioden.

En kald start
Det var ikke mye som gikk på skinner for Stjernen den første perioden. De røde begynte bra, men falt etter hvert litt sammen og inviterte Comet inn i kampen.
Til tross for to forsøk i overtallsspill – først da Comet hadde for mange spillere på isen før Jesper Bugten noen minutter senere ble utvist for en tripping – så maktet ikke Stjernen å få pucken i mål. Brendan Ellis var nærmest med et skudd i stolpen.
Med fire minutter igjen av perioden kom også den første kalddusjen da Herman Kopperud sendte gjestene fra Halden i ledelsen.
Etter en første periode hvor det ikke var mye å skrive hjem om for de røde, så sto det altså 0- 1 på lystavla. Skuddstatistikken gikk også i favør gjestene med 10 mot 9.

Tente håpet
Midtperioden ble nesten like iskald som den første. Riktignok pådro Comet seg nok en lagstraff for å ha for mange spillere på isen, men heller ikke denne gangen maktet Stjernen å få pucken forbi gjestenes målvakt. Igjen var Brendan Ellis nærmest med et hardt skudd fra blålinja. Like etter kunne Pelle Hedlund doble ledelsen for Comet, før Axel Lindström gjorde 0-3 noen minutter senere.
Da William Kuisma satte 0-4, trodde nok de fleste at kampen var punktert. Men en tordentale fra trener Fredrik Johansson så ut til å vekke litt liv i Stjernens spillere. Man fikk mer fart på jerna og skrudde opp intensiteten noen hakk. Dermed ble Comet noe hengende etter og måtte ty til ulovlige midler med to minutter igjen å spille, da Jesper Bugten igjen måtte besøke utvisningsboksen for en slashing.
Det påfølgende overtallsspillet for Stjernen rakk å bli 22 sekunder gammelt før Jack Badini endelig fant veien til mål og reduserte til 1-4 etter forarbeid av Stian Kaltrud Nystuen og Brendan Ellis.
Mange trodde Stjernen hadde redusert til 2-4 med kun to sekunder igjen på klokka da Andreas Røykås Marthinsen sendte pucken i mål, men dommerne annullerte for en håndpasning. 1-4 sto seg dermed til pause, og et aldri så lite håp var tent for Stjernen. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør Stjernen med 10 mot 8.

En gnist i fyrkjelen
Stjernen stanget og stanget innledningsvis i den tredje perioden, mens Comet lå kompakte og holdt de røde på trygg avstand. Det vil si frem til det var spilt omtrent syv minutter, hvor noen må ha funnet en aldri så liten gnist hos Stjernen og helt bensin på den.
Fredrik Johansson hadde gjort omrokeringer på rekkene, og med nesten halve laget bestående av våre egne, lokale spillere som Eskil Hølmo Stene, Gabriel Johansen og Emilio Julian Törnvall, samt sønnene av Stjernens hockeyadel, Niklas Juntti og Lars Håkon Andersen; Mattias Alexandersen Juntti og Leo Brandbu Andersen, så skulle det røde lokomotivet for alvor finne vinnersporet igjen.

Leo Brandbu Andersen (foto: StjernenMedia)

Comets Jesper Bugten ble for tredje gang utvist, denne gangen for en hekting, og da skulle Brendan Ellis lykkes. Etter pasninger fra Austin Cangelosi og J.J. Piccinich ladet Ellis kanonen og reduserte til 2-4.
Snaue minuttet senere var Stjernen på ferde igjen, og med Piccinich som hovmester kunne Filip Lalande for alvor sende de røde tilbake i kampen igjen med 3-4.
Nå var Comet virkelig på hæla, og pådro seg en ny utvisning da David Nilsson måtte ut og sone for en krysstakling. Stian Kaltrud Nystuen og Austin Cangelosi brukte 20 sekunder av overtallsspillet på å servere Jack Badini som skapte balanse i regnskapet med 4-4.
Spillet fortsatte i snaue tre minutter til, med et Stjernen som nå virket stinne av selvtillit. Kristian Røykås Marthinsen og Austin Cangelosi sendte Magnus Nybraaten Hansen alene mot Comets målvakt. Magnus satte umiddelbart på turboen, alene med gjestenes målvakt gjorde han ingen feil og iskaldt sendte Stjernen i ledelsen med 5-4. Det var hans første scoring for Stjernen siden overgangen fra nettopp Comet.
Det var nok noen nerver som kom til syne da Filip Lalande fikk en utvisning for farefullt spill med høy kølle, og fryktet at Comet skulle komme tilbake med en utligning. Men de røde ville ikke ha noe av det, og jobbet hardt med en mann mindre på isen.
Med et minutt igjen på klokka gjorde Jack Badini hattrick med sitt tredje mål, da han økte til 6-4 etter forarbeid av Piccinich og Cangelosi.
Dermed ble seieren og alle poengene igjen i Stjernehallen etter en ellevill tredje periode. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med hele 19 mot 4, totalt 38-22.

Nå venter Lillehammer på borteis førstkommende torsdag, før Stjernen tar i mot Stavanger Oilers hjemme i Stjernehallen neste lørdag.