Borte
Sparta
SPA

Tapte mot rivalen

(Stjernen – Sparta 1-5) Det var bydd opp til fest, og supporterne laget en god atmosfære fra tribunene. Men på isen så gikk det tyngre for den røde delen av Østfold, og måtte se seg slått av erkerivalen.

Den jevne perioden
Den første perioden i kveldens lokaloppgjør ble nok også den jevneste. Stjernen åpnet best, men Sparta kom mer med i matchen etter noen minutter.
Etter disse minuttene, nærmere bestemt fem, så kom kveldens første kalddusj da Jonathan Hermansson sendte gjestene i ledelsen med 0-1.
Stjernen klarte ikke helt å mobilisere for å slå tilbake, og det hjalp ikke akkurat at de røde pådro seg to kjappe utvisninger ved Andreas Røykås Marthinsen (hekting) og Emil Buskoven (tripping).
Etter en ganske tett og jevn periode, hvor begge lag hadde gode muligheter, var det altså bare gjestene som fant veien til nettmaskene. Skuddstatistikken gikk også i favør gjestene med 13 mot 7.

Mørketida
Håpet var at lagkameratene til Filip Gunnarsson hørte etter da han fant frem hårføneren foran den andre perioden i håp om å oppildne spillerne til å brette opp ermene.
I stedet for å få svar på tiltale, ble det en ny kalddusj fra gjestene da Martin Grönberg økte til 0-2.
Stjernen fikk så muligheten i overtall da Lars Lundberg ble utvist for en albuetakling, men de røde maktet ikke omsette fordelen i en scoring.
Drøyt midtveis i perioden fikk gjestene en mulighet i overtall da Kristian Røykås Marthinsen ble utvist for en hekting. Det ble ingen scoring i overtallsspillet, men ikke lenge etter at Stjernen var fulltallige økte Hans Jakobsson til 0-3. Mens Håvard Salsten økte til 0-4 et snaut minutt senere. Da valgte trener Fredrik Johansson å plukke ut målvakt Laban Byrkjeland, og bytte innpå Preben Rabben Arntsen.
Det så ut til at Stjernen ikke fikk noe til å stemme, mens gjestene fra Sarpsborg var unektelig mer påskrudd for kvelden. Emil Buskoven tente imidlertid et lite håp da han reduserte til 1-4 med fem minutter igjen av perioden, servert av Håkon Imset Stormli og Stian Kaltrud Nystuen. Flere scoringer ble det ikke i den andre perioden – en periode Stjernen helst bør la gå i glemmboka i stillhet. Skuddstatistikken gikk igjen i gjestenes favør med 14 mot 8.

Transportetappen
Stjernen måtte nesten ha en tidlig scoring for å holde liv i håpet om poeng i denne kampen, og Fredrik Johansson tok grep med flere omrokeringer i rekkesammensetningene.
Han fikk dessverre ikke mye respons, annet enn at gjestene økte til 1-5 ved Trym Østby. Da Tim Daly og Jonas Meisingset (begge hekting) ble sendt i utvisningsboksen, fikk Stjernen en god mulighet til å redusere med to mann mer på isen. Men heller ikke i fem mot tre ville det seg for de røde. Man produserte riktignok muligheter, men det var noe energiløst over det hele.
Resten av perioden forløp omtrent uten dramatikk. Sparta spilte på ledelsen, mens Stjernen stanget og var ikke venn med pucken overhodet. Den eneste spenningen kom da Stian Nybraaten Hansen pådro seg en utvisning for holding akkurat da sluttsignalet gikk for å forhindre en kontring fra gjestene.
Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk riktignok i favør Stjernen med 10 mot 8 (totalt 25-35), men de røde klarte aldri å legge noe reelt press på bortelaget.

Da gjenstår det bare for undertegnede å ønske god jul eller en god høytid – alt ettersom hvordan du feirer – så sees vi igjen den 28.desember når Storhamar kommer på besøk.