Vålerenga
VIF

Kong Preben

(Vålerenga – Stjernen 1-3) J.J. Piccinich, Grant Mismash og Jonathan Hafsmoe sørget riktignok for scoringene, men den virkelige matchvinneren i kveld for Stjernen var Preben Rabben Arntsen som hadde en enorm kveld mellom stengene og bidro sterkt til at Stjernen vant på Jordal Amfi.

Fartsfylt første periode
Begge lag gikk ut i et høyt tempo og ønsket å ta initiativet innledningsvis i den første perioden. Begge lag skapte muligheter, blant annet hadde backen Ludvig Jardeskog en god sjanse for de røde.
Stjernen fikk også en mulighet i overtall da vertenes Tommi Taimi ble utvist for en interference. De røde skapte flust av gode muligheter med en mann mer på isen, og kunne fort tatt ledelsen da Stian Kaltrud Nystuen var millimetre fra å få lirket pucken over linja. Vålerenga kom seg helskinnet gjennom sitt undertall, men Stjernen fortsatte å skape muligheter. Håkon Imset Stormli var uhyre nær ved å score sitt første for sesongen og sende gjestene i ledelsen, før Vålerenga slo kontra og satte pucken i stolpen.
Mot slutten av perioden pådro Kristian Røykås Marthinsen seg en fem minutters utvisning for boarding, men Stjernen forsvarte seg godt med en mann mindre på isen. Perioden endte dermed 0-0, etter en periode hvor målvaktene Preben Rabben Arntsen og Tobias Breivold begge hadde nok å henge fingrene i. Skuddstatistikken gikk til slutt i vertenes favør med 12 mot 10.

Enorme muligheter
Stjernen kom seg helskinnet gjennom den resterende tiden av utvisningen til Røykås Marthinsen fra fra den første perioden, og samme mann skulle virkelig gjøre opp for seg like etter da han serverte pucken til J.J. Piccinich som alene med vertenes målvakt iskaldt sendte Stjernen i ledelsen.
Det ga de røde utvilsomt mye energi, som nå virkelig hadde Vålerenga på gyngende grunn. Stjernen produserte store muligheter nærmest på løpende bånd, og kun en god målvakt og marginer hindret flere mål fra gjestene. Det ble plutselig store rom for kontringer, og man hadde flere giftige kontringer mot hjemmelagets mål.
Med drøye fire minutter igjen på klokka ble hjemmelagets Magnus Brekke Henriksen utvist for en interference, og i begynnelsen av det påfølgende overtallsspillet skapte Stjernen fortsatt store muligheter, men uten å få pucken i mål.
Da kviknet Vålerenga til og skapte noen enorme muligheter, men Preben Rabben Arntsen i Stjernen-målet viste seg mesterlig frem da han holdt buret rent.
Piccinich kunne doblet Stjernens ledelse med en stor sjanse i periodens siste sekunder, men det sto 0-1 på tavla da pausesignalet gikk etter nok en underholdende periode hvor Stjernen i stor grad var det førende laget. Skuddstatistikken gikk også i Stjernens favør med 9 mot 6.

Avgjorde i begge ender
Vålerenga kom høyt ut i jakten på en utligning, og skapte derfor store rom bakover som Stjernen visste å utnytte. Allerede etter halvannet minutt snappet Jack Badini pucken og stormet inn i Vålerengas sone. Han la igjen til Gran Mismash som med et kremmerhus doblet Stjernens ledelse.
Like etter måtte de røde ut i et undertall da Joachim Lunde Hermansen måtte sone for en hekting, men Stjernen lå kompakt og disiplinert rundt sin målvakt og nektet Vålerenga nettkjenning.
Hjemmelaget skulle riktignok få sin redusering noen minutter senere, da i undertallsspill. Herman Mowe satt utvist for en holding, da Sebastian Johansen utnyttet en feil hos Stjernen og reduserte for Vålerenga med en mann mindre på isen.
Spillet bølget frem og tilbake, med en virkelig nerve i kampen. Begge lag fikk også hvert sitt overtallsspill – først Stjernen da hjemmelagets Daniel Bøen Rokseth måtte ut for en tripping, før Brendan Ellis måtte sone for roughing. Men ingen av lagene maktet å utnytte fordelen av å være en mann mer på isen.
Preben Rabben Arntsen var umulig å ha med å gjøre i Stjernens mål, og fikk også god hjelp av stolpen i periodens hektiske sluttminutter.
Vålerenga tok timeout og plukket ut sin målvakt med to minutter igjen å spille, og da punkterte Stjernen kampen ved at Kristian Røykås Marthinsen og Filip Lalande fant en fremadstormende Jonathan Hafsmoe. Hafsmoe tok seg inn i Vålerengas sone og sendte pucken i det tomme buret.
Dermed tok Stjernen seieren og alle tre poengene ved å vinne 1-3 på Jordal Amfi, etter en kamp som hadde bortimot alt. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør vertene med 15 mot 5, totalt 33-24.

De røde avsluttet dermed 2023 med seier, og åpner året med hjemmekamp mot Frisk Asker torsdag 4.januar.