Frisk Asker
FRI

Knepent tap

(Frisk Asker – Stjernen 4-3) Stjernen åpnet svakt, men spiste seg inn i kampen og hadde askerbøringene på gyngende grunn. Men uhyre små marginer ble til slutt avgjørende for at vertene til slutt tok seieren.

Kalddusjen
Det var nok ikke den starten trener Fredrik Johansson og hans disipler så for seg da Frisk tok ledelsen allerede etter to minutter ved Eskil Wold. Hjemmelaget hadde tydeligvis planer om å gå hardt ut og fikk lagt press på Stjernen som virket noe rystet etter det tidlige baklengsmålet. Askerbøringene skapte flere muligheter og de røde hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Derfor var det kanskje ikke helt ufortjent da Hampus Gustafsson doblet vertenes ledelse etter drøyt åtte minutters spill.
Oppoverbakken ble enda brattere noen minutter senere da Mikkel Christiansen økte til 3-0 rett etter Stjernens Joachim Lunde Hermansen hadde sonet ferdig en utvisning. Men så viste de røde tegn til liv, og slo tilbake like etterpå. Grant Mismash styrte pucken i mål etter forarbeid av Emil Buskoven og Austin Cangelosi.
Det ga også Stjernen en liten dose vitaminer, for da fikk man også litt mer fart på jerna og spiste seg inn i kampen igjen. J.J. Piccinich fikk en stor mulighet mot slutten av perioden, mens hjemmelagets Christian Vethe Bye satt utvist for en krysstakling.
Men flere scoringer ble det ikke i en periode hvor Frisk styrte det meste, men Stjernen våknet mot slutten. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 22 mot 10.

Tente håpet
Mange trodde kanskje at kampen var punktert da Tobias Lindström økte til 4-1 etter bare to minutter av midtperioden. Men igjen skulle de røde slå tilbake umiddelbart. Snaue minuttet senere hamret Mattias Alexandersen Juntti pucken i mål etter forarbeid av Jonathan Hafsmoe og Stian Nybraaten Hansen.
Bare et par minutter senere var Stjernen på ferde igjen, og denne gangen var det Filip Gunnarsson som var sist på pucken og reduserte til 4-3. Pasninger denne gangen kom fra Filip Lalande og Joachim Lunde Hermansen.
Da tok hjemmelagets trener Roy Johansen en timeout, hvor spillet jevnet seg noe mere ut og bølget frem og tilbake. Hjemmelaget var nære ved å øke til 5-3 mens Brendan Ellis satt utvist for en interference, men Stjernen slapp med skrekken. Helt mot slutten av perioden var Austin Cangelosi svært nære på å utligne til 4-4, men fikk ikke kontroll på pucken i siste øyeblikk.
Dermed sto det 4-3 etter to perioder, og en andre periode hvor Stjernen våknet til liv og styrte det meste av spillet. Skuddstatistikken også i favør Stjernen med 12 mot 7.

Mattias Juntti med sitt første mål i EHL. (Foto: Kjetil Olsen Vethe)

Millimeter
Stjernen stanget og stanget i den tredje perioden. Skapte flere store muligheter, men enten var marginene eller hjemmelagets målvakt i veien. I løpet av de første ti minuttene hadde også hjemmelaget flere muligheter, men Stjernens målvakt Laban Byrkjeland reddet de puckene som kom hans vei.
De siste ti minuttene startet Stjernen for alvor jakten på en utligning og kastet alt man hadde i angrep. Blant annet ble Filip Gunnarsson servert en enorm mulighet, men skuddet gikk rett på Askers målvakt.
Klokka tikket utvilsomt hjemmelagets vei, og med bare få minutter igjen tok trener Fredrik Johansson ut målvakten og spilte seks mot fem. Man fikk lagt et visst press på askerbøringene, men Stjernen kom ikke til de farligste mulighetene.
Selv når Stian Kaltrud Nystuen fikk en utvisning for boarding med sekunder igjen på klokka, så fortsatte Stjernen i fem mot fem og uten målvakt. De røde fikk en dropp i offensiv sone med elleve sekunder igjen, da Fredrik Johansson tok en time out.
I løpet av noen elleville sluttsekunder kunne både Austin Cangelosi og Jack Badini ha utlignet for Stjernen, men marginer og et par millimetre reddet hjemmelaget fra at kampen gikk til overtid.
Det endte dermed 4-3 i en etter hvert ganske så tett og spennende kamp i Varner Arena. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 11 mot 8, totalt 40-30.

Nå venter Comet i Halden Ishall førstkommende lørdag, før det blir et lite opphold frem til Lillehammer gjester Stjernehallen den 15.februar.