Kong Laban

(Stjernen – Vålerenga 3-2 e.s.s.) Det ble spilt 65 minutter med uhyre tett og jevn hockey mellom Stjernen og Vålerenga i kveld. Til slutt måtte det straffeslag til for å kåre en vinner, og mens J.J. Piccnich scoret det eneste målet, reddet Laban Byrkjeland rubbel og bit.

Tett og intenst
Stjernen kunne ikke bedt om en bedre start på kveldens kamp mot Vålerenga enn da Ludvig Jardeskog serverte Jack Badini, som med en liten finte satte gjestenes målvakt litt ut av balanse og sendte Stjernen i ledelsen.
Men lagene skulle bytte litt på å ha stafettpinnen i løpet av disse første tjue minuttene, og etter scoringen var det Vålerenga som var farligst frempå med noen muligheter. Dog avbrutt av et overtallsspill for Stjernen da Andrew Nielsen ble utvist for gjestene etter en hekting.
Midtveis i perioden var det Stjernens målvakt Laban Byrkjeland sin tur til å vise seg frem da han mesterlig reddet skuddet fra gjestenes Thomas Olsen. Før Sondre Grønli måtte ut og sone for en tripping og Vålerenga skulle få sitt første overtallsspill for kvelden.
Men i gjestenes overtallsspill var det Stjernen som skapte den største muligheten da Austin Cangelosi kom alene med Tobias Breivold i Vålerengas mål. Breivold og Vålerenga reddet både den, og skuddet fra J.J. Piccnich da han var fremme på returen.
Vålerenga skulle likevel skape balanse i regnskapet snaue minuttet etter at Stjernen hadde blitt fulltallige. Sander Thoresen utlignet for bortelaget. Stjernen fikk en ny mulighet i overtallsspill da det oppsto litt gruff mellom Jarl Fredrik Tillman og Vålerengas Didrik Nøkleby Svendsen. Svendsen pådro seg først en utvisning for en krysstakling, men med litt «kalabalik» i etterkant så fikk han og Tillman også hver sin to minutters utvisning for roughing.
Til tross for en mann mer på isen, så fikk man ikke helt fart på pucken mot et godt organisert Vålerenga, og perioden ebbet ut uten flere scoringer. 1-1 ble det etter en tett og intens første periode. Skuddstatistikken gikk i favør gjestene med 16 mot 8.

Med sekunder igjen på klokka
Det ble tett og jevnt innledningsvis også i den andre perioden, med målsjanser begge veier uten at noen av lagene maktet å ta kontroll på kampen. Stjernen hadde sine muligheter, og det var nok Filip Gunnarsson som var nærmest scoring i løpet av de første minuttene. Etter hvert som perioden nærmest seg halvspilt, så spiste Stjernen seg mer og mer inn i kampen og hadde et visst initiativ. Det var de røde som skapte mest offensivt, og fikk også muligheten i overtall da gjestenes Tommi Taimi ble utvist for en hekting etter åtte minutters spill.
Stjernen fikk nå lagt et virkelig press på Vålerenga, og skapte flere store muligheter. J.J. Piccinich kom blant annet alene mot Tobias Breivold i bortelagets mål, men målvakten gikk seirende ut av den duellen. Men ofte kan idrettens verden virke urettferdig. Etter å ha vært best i store deler av den andre perioden, så kunne Christopher Bengtsson, mot spillets gang, sende gjestene i ledelsen med knapt tre minutter igjen.
Mange fryktet kanskje at nå ville lufta gå ut av Stjernen-ballongen, og Vålerenga ville stikke i fra i målprotokollen. Slik ble det ikke, da de røde fortsatte å male på fremover og fikk betalt for det med 14 sekunder igjen på klokka.
Stian Kaltrud Nystuen og Emil Buskoven fant en helt udekket Austin Cangelosi foran Vålerengas mål, og amerikaneren nølte ikke et sekund med å finte ut målvakten og fastsette pauseresultatet til 2-2.
Alt i alt kanskje et rettferdig resultat etter en fartsfylt andre periode, men Stjernen hadde nok et ørlite større grep om kampen enn sin motstander. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 11 mot 6.

Matchvinneren Laban
Den tredje perioden startet mye likt som de to foregående, mye fart og mye intensitet, men også relativt jevnspilt. Stjernen var påskrudd fra start av, og Stian Nybraaten Hansen kunne fort ha sendt de røde ledelsen allerede etter noen minutters spill.
I stedet så bølget det frem og tilbake, men ingen av lagene maktet å legge noe særlig press i sine offensive soner. Derfor ble det en del halvsjanser, og målvaktene Laban Byrkjeland og Tobias Breivold håndterte det som kom deres vei.
De siste ti minuttene av perioden tok Vålerenga mer og mer over, og fikk lagt et skikkelig press på Stjernen som brått hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Men våre røde helter jobbet steinhardt i egen sone, og nektet gjestene scoring gang på gang.
Med rundt fem minutter igjen rappet J.J. Piccinich pucken fra en nølende Vålerenga-spiller og kom alene med gjestenes målvakt, men skuddet gikk like utenfor.
Klokka tikket mot overtid, men med to minutter igjen fikk Grant Mismash en utvisning for roughing og mange fryktet at gjestene ville utnytte sitt overtallsspill til det fulle og punktere kampen. Men Stjernen var godt organisert og sto høyt i banen – dette så ut til å stresse Vålerenga noe, som da ikke fikk etablert mye spill i Stjernens sone.
Den tredje perioden endte dermed målløs, og det sto 2-2 etter 60 spilte minutter. Det var duket for en overtidsperiode, men heller ikke i løpet av disse fem minuttene maktet noen av lagene å få pucken over mållinja. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør gjestene med 17 mot 6, og i overtid i vertenes favør med 2 mot 1 – totalt 28-40.
Dermed skulle kampen avgjøres på straffeslag. J.J. Piccinich ble den eneste som fant veien til nettmaskene, men den virkelige matchvinneren i kveld var Laban Byrkjeland som i tillegg til å redde 38 skudd i løpet av 65 minutter med hockey, også reddet samtlige av Vålerengas straffeslag.

Nå venter Frisk Asker i Varner Arena førstkommende torsdag, før Stjernen reiser til Halden for å møte Comet neste lørdag.