Vålerenga
VIF

En frisk start

(Vålerenga – Stjernen 1-5) Stjernen åpnet friskt i sesongens første treningskamp, borte mot Vålerenga på Jordal Amfi. De røde viste ingen nåde, var effektive i begge ender av isen og kunne til slutt reise hjem til Fredrikstad med en solid seier.

Kvikkest på jerna
Det var unektelig Stjernen som tok kommandoen i de første tjue minuttene av denne første treningskampen. Vålerenga virket tunge, og klarte ikke helt å holde følge med Stjernens raske spillervendinger. Etter fire minutters spill var det Stian Nybraaten Hansen som åpnet årets målkonto da han skjøt i steget i offensive sone. Stjernen fortsatte å ha initiativet i den første perioden, og da klokka nærmet seg fjorten minutters spill, så var det fjorårets poengkonger Austin Cangelosi og John Piccnich som doblet Stjernens ledelse – en målgivende pasning gikk også til en av debutantene, Calle Spaberg Olsen. Bakerst hadde målvakt Preben Rabben Arntsen full kontroll på det som kom, og perioden ebbet ut i 0-2, og skuddstatistikk i favør bortelaget med 6 mot 8.

Vålerenga sto høyt
Vålerenga forsøkte å slå tilbake i midtperioden og valgte å stå høyere i banen med sine spillere, det betalte seg med at Stjernen fikk sin fulle hyre med å forsvare seg. Men Oslo- laget klarte ikke å få pucken forbi en solid Preben Rabben Arntsen i Stjernen-målet. Drøyt midtveis i perioden var det duket for Calle Spaberg Olsen-show. Først ordnet han 0-3 etter lekkert forarbeid av Jonathan Hafsmoe, som observerte en ledig Olsen på motsatt side av Vålerengas sone på en kontring. Drøyt tjue sekunder senere var han på farten igjen, denne gang servert av Emil Buskoven og Austin Cangelosi. Mens Stjernen var dødelig effektive på sine muligheter, så fortsatte Vålerenga å stange i den røde veggen. Den andre perioden endte med 0-4 til Stjernen, mens hjemmelaget vant skuddstatistikken 10 mot 6.

Tunge bein
De siste tjue minuttene av kveldens kamp var betraktelig roligere, og bar nok preg av treningsstinne spillere og tunge bein hos begge lag. Ingen klarte å koble noe særlig grep, og spillet bølget frem og tilbake uten de helt store mulighetene. Etter litt «kalibalik» mellom Brendan Ellis og Vålerengas Magnus Brekke Henriksen hvor begge ble sendt i dusjen og et påfølgende overtall for hjemmelaget, så var det Stjernen som skulle finne nettmaskene nok en gang. Denne gangen var Stian Nybraaten Hansen og Kristian Røykås Marthinsen servitører, da Håkon Imset Stormli fyrte av et skudd mot en litt forfjamset Joona Partanen i Vålerengas mål.

Med tre minutter igjen på klokka fikk VIF endelig en scoring ved Pontus Finstad, som fastsatte sluttresultatet til 1-5. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Vålerenga med 12 mot 6, totalt 28 – 20. Men Stjernen tok en solid seier på Jordal Amfi i kveld, og til tross for at mantraet i sesongoppkjøringen er at resultatet ikke betyr noe, så er det nok tilstrekkelig med konkurranseinstinkt hos spillerne til at en slik åpning er absolutt en karamell å ta med seg hjem til plankebyen. De røde var kvikke på jerna, spilte effektivt med raske spillevendinger og bakerst sto en Preben Rabben Arntsen som beviste at han er klar for å være førstevalg mellom stengene. Våre lokale unggutter Eskil Stene, Sondre Grønli og Erik Erkleiv var også med i troppen og gjorde en god figur.