Lørenskog
LOR

EN LITT RUFSETE KVELD

(Lørenskog – Stjernen 2-3 e.s.s.) Etter en solid første periode i kveldens oppgjør mot Lørenskog, ble det litt rusk i maskineriet for byens iskrigere. Stjernen fikk det ikke helt til å stemme, men hevet seg mot slutten av kampen og tok seieren etter straffeslag.

Tok tidlig overtaket
Etter litt «kalibalik» tidlig i den første perioden mellom hjemmelagets Christian Blomqvist og Stjernens Filip Gunnarsson, tok Stjernen initiativet i kampen og styrte det meste av hva som skjedde på isen.
Bare et par minutter etter at Blomqvist og Gunnarsson hadde sonet ferdig sine utvisninger, kom også den første scoringen. Austin Cangelosi satte pucken iskaldt i mål etter lekkert forarbeid av rekkekamerat John Nicholas Piccnich.
Stjernen bød på flere muligheter i den første perioden og blant annet Marius Carho Hansen og Stian Nybraaten Hansen var nære på å doble ledelsen. Lørenskog var heller ikke helt ufarlige, men målvakt Martin Sjøvold Rambøl holdt buret rent.
Etter at hvert av lagene også hadde fått øvd på over- og undertallsspill da hjemmelagets Magnus Menkerud og Stjernens Brendan Ellis i tur og orden måtte besøke utvisningsboksen, så ebbet perioden ut med ledelse for Stjernen. Skuddstatistikken med 14 – 2 i favør gjestene fra Fredrikstad sier det meste om hvordan perioden forløp seg.

Så ikke skogen for alle trærne
Etter tjue gode minutter fra Stjernens side, så ble midtperioden på ingen måte noen plankekjøring. Allerede før tre minutter var spilt, så kom den første kalddusjen da Nicolai Eliesen kunne utligne for Lørenskog.
Vertene så ut til å ha en bedre struktur på laget i denne fasen av spillet, og fikk betalt for det. Stjernen på sin side så ut til å ha falt helt ut av rytmen – det var lite som stemte, og hadde periodevis nok med å forsvare seg.
Da er det fort gjort å havne på etterskudd, og Stjernen pådro seg noen utvisninger ved Joachim Johannesen Barmoen (interference), Joachim Lunde Hermansen (tripping) og John Nicholas Piccnich (holding). Mens Lunde Hermansen sonet sin utvisning, benyttet Lørenskog også muligheten til å ta ledelsen ved Kristoffer Pihlqvist.
Dermed kunne hjemmelaget gå til pause nummer to med ledelse 2-1, etter en god periode hvor de fikk Stjernen litt ut av stilen. Skuddstatistikken i midtperioden også i favør vertene med 10 mot 9.

Hevet seg i tredje periode
Til tross for at perioden innledet med en utvisning for Brendan Ellis for en krysstakling, og påfølgende undertallsspill for Stjernen, så skulle rødbuksene heve seg noe i den tredje perioden.
Lørenskog spilte fortsatt med høy intensitet, men Stjernen var nå mer med på leken. Etter åtte minutters spill måtte vertenes Dennis Rystad i utvisningsboksen for en krysstakling, og Stjernen utnyttet sitt overtallsspill ved å utligne til 2-2 ved Dominic Cormier etter forarbeid av Austin Cangelosi og Calle Spaberg Olsen.
Men foruten et resultatløst overtallsspill da Lørenskogs Christian Blomqvist satt utvist for farefullt spill med høy kølle, så ble det ingen flere scoringer denne perioden. Kampen gikk til overtid, hvor det tross muligheter til begge lag heller ikke ble noen mål. Skuddstatistikk i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 10 mot 9, mens Stjernen vant statistikken i overtiden med 3 mot 2, totalt 27-37.

Dermed måtte det straffeslag til for å kåre en vinner, og Stjernen skulle vise seg å være mest effektive. Austin Cangelosi, John Nicholas Piccnich og Dominic Cormier sørget for at laget fra plankebyen tok med seg seieren hjem til Fredrikstad.
Neste treningskamp kommer allerede på søndag, da Stjernen reiser til Asker og Varner Arena for å møte Frisk Asker for andre gang i årets sesongoppkjøring, før det venter to hjemmekamper mot henholdsvis Vålerenga og Lørenskog.